05 / 05 / 2024

Antalya EXPO alanında çalışmalar ne durumda?

Antalya EXPO alanında çalışmalar ne durumda?

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade etti.



Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, "Katılım için olumlu seyir eden ülkeler de var" dedi.


Kentteki bir otelde düzenlenen EXPO Konseyi 12. Olağan Toplantısı'nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın yaptığı ve devam eden programlar görüşüldü.


Burada konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'nın açılışına 7,5 ay gibi bir zamanın kaldığına vurgu yaparak, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.


EXPO alanında çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade eden Türker, "EXPO kulesi ise şubat ayının sonuna kalacak. Uluslararası alanda çeşitli ülkelerden katılım teyitleri geldi. Bugün geldiğimiz noktada 34 ülke, katılımı teyit etti, 7 uluslararası kuruluşun katılması bekleniyor" dedi.


Türker, EXPO alanında ağaçlandırma ve bitkilendirme faaliyetlerinin önemine işaret ederek, bu alanda çalışmalar yapıldığını söyledi.


EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de alandaki ağaç dikmede 25 bin rakamının üzerine çıkma planlarının olduğunu anlattı.


Bununla ilgili gelişkin bitkilerin alana taşınma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Suiçmez, "Bin 300 ağacın alana naklinin yapılmasını sağladık. Türkiye Ormanı kuruyoruz. Türkiye'nin tüm illerinden ağaçlar olacak. Ünlüler ormanımız da var" diye konuştu.


EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan ise bugüne kadar 124 ülkeyle irtibata geçtiklerini, 34 ülkenin olumlu yanıt verdiğini, 9 ülkeyle ön katılım sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.


Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, EXPO alanında çalışmalarda hızlanma olduğunu belirtti.


Bağdatlıoğlu, EXPO'nun amacını yansıtacak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Projesi"nin önemli olduğunu söyledi.


Proje kapsamında çiçeklerin 6 ay boyunca canlı kalması gerektiğini anlatan Bağdatlıoğlu, buna sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere herkesin sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.


Dünyanın en önemli sosyal etkinlikleri arasında yer alan ve 2016'da Antalya'da açılacak çiçek ve çocuk temalı botanik EXPO, Aksu ilçesindeki 112 hektarlık alanda yapılacak.


EXPO 2016 Antalya'nın 23 Nisan 2016 tarihinde resmi açılışının yapılması planlanıyor. 192 gün boyunca açık kalacak fuarı, 8 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor


AA


Geri Dön