17 / 05 / 2024

antalya Falez bandı

antalya Falez bandı

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem çalışması Konyaaltı Caddesi'ne ulaştı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Falez Kavşağı ile Konyaaltı Caddesi Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü kavşağı arasında yapılan etabın çalışmalarına başlandı.

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

Antalya Muratpaşa'da Deniz Feneri Parkı inşa ediliyor!

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde Lara falez kıyı bandı üzerindeki Deniz Feneri Parkı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Antalya falezdeki gayrimenkul satışı tehlikede!

Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkul için bugün ihale gerçekleştirilecek. Ancak satış tehlikeye girebilir. Muratpaşa Belediyesi’ni büyük bir tehlike bekliyor.

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi, belediye yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtti

Muratpaşa falez bandında otel ya da konuta izin verilmeyecek!

Açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.

Felez'de 20 dönüm alan engelsiz kafe olarak hizmete girecek!

Falez bandı üzerinde bulunan 20 dönümlük alan, Muratpaşa Belediyesi tarafından engelsiz kafe,spor ve yaşam alanı olarak halkın hizmetine sunuluyor.

Gürkut Acar: Antalya'ya 65 katlı bina yapılırsa, nefesi kesilir!

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Falez Oteli’nin kuzeyindeki 100. Yıl spor alanının tam köşesine, 65 katlı bina projesi olduğunu söyleyerek, “Oraya 65 katlı bina yaparsanız, Antalya’nın manzarasını ve nefesini kesersiniz” dedi.

antalya Falez bandı Haberi

antalya Falez bandı

İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, Antalya'da falez bandı üzerindeki riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların meydana getireceği riskler konusunda tespitlerde bulundu. Oda, Lara bandı üzerinde yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısında bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre, 2018 yılı içinde ilçede yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda 142 riskli binanın tespit edildiğini açıklayan Muratpaşa Belediyesi, 142 binadan 106’sının yıkıldığını bildirdi. Muratpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 36 binanın ise mülk sahiplerinin itirazı ve mahkeme süreçleri nedeniyle yıkılamadığını, bazı binalarda halen yaşamın devam ettiğini açıkladı. Birçok kez çökme ve kaymaların yaşandığı, derin mağaraların bulunduğu Lara falez bandının bazı bölümlerinde ise çok katlı yeni binalar yükseliyor. Falezler üzerinde yer alan bazı yapıların temelinde çökme ve boşalmalar oluştu.

“Falez dediğiniz şey kireçtaşı''

Falez bandındaki...