08 / 05 / 2024

Antalya geleceğini tartışıyor

Antalya geleceğini tartışıyor

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya’nın hızlı ve denetimsiz yapılaşma yüzünden İstanbul’a dönüşmesinden endişe duyduğu belirtti.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Google Pixel Fold, mükemmelliğin sınırlarını zorluyor: Katlanabilir telefon devrimi başlıyor!

Google, muhteşem tasarımı ve olağanüstü performansıyla Pixel Fold'u piyasaya sürerek akıllı telefon dünyasına yeni bir çağ açıyor. Yenilikçi özellikleriyle kullanıcıları büyüleyen Pixel Fold, katlanabilir telefonların geleceğini şekillendiriyor.

Benzin ve motorinde çifte zam şoku! İkisi birden artıyor! 1 Haziran 2022 Opet, Total, PO, BP, Shell fiyat listesi... 

Akaryakıt fiyatlarındaki zam yağmuru sürüyor. Benzin, motorin ve LPG'de indirim beklenirken, yeni bir zam haberi daha geldi. Sektör kaynakları; bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorine zam geleceğini duyurdu. Benzin ve motorinin litresi 26 TL'yi aşacak...

Turizm sektörünü dönüştürecek senaryo!

Turizm yatırımcıları sektörün geleceğini tartışmaya hazırlanıyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, turizmin nasıl ‘dönüşerek’ büyüyeceği konusunda kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirtti ve Martı Grubu'ndaki son gelişmeleri de değerlendirdi...

İzmir 250 metrelik Zorlu Konak'ı tartışıyor!

Egenin incisi İzmir, 60 kat olarak tasarlanan  ve 250 metre yüksekliğe ulaşacağı iddia edilen gökdeleni tartışıyor. 

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada bir daha ki dönem Antalya’ya toplu ulaşımda yer altı metrosu geleceğini müjdeledi.

Kadıköy'de kentlerin geleceği tartışılacak!

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nde ‘kentlerin geleceğini’ masaya yatıracak.

Bursa'nın geleceğini tasarlıyoruz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günü kurtarmak için değil geleceği tasarlamak için çalıştıklarını söylüyor. Aktaş, “Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda Bursa’yı geleceğe taşıyacak adımları bir bir atıyoruz” diyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Gayrimenkulün Geleceği tartışıldı!

7. Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında, Akkök Holding’in oturum sponsorluğunda düzenlenen günün ilk paneli ‘Gayrimenkulün Geleceği’ nde katılımcılar, sektörün gündemini hakkında konuştular.

Kentin imarını korumak kentin geleceğini kurmaktır!

Alandüzü Mahallesi’ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak imar konusunda ilk gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır” dedi.

Gayrimenkulün geleceğini PropTech belirleyecek!

Gayrimenkul sektöründe ortaya çıkan yeni tanım Proptech. Gayrimenkulün geleceğini belirleyeceği düşünülen PropTech 3.0 günümüzde geçilmekte olan üçüncü aşamada yer alıyor. 

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

Antalya geleceğini tartışıyor Haberi

Antalya geleceğini tartışıyor

3’ncü Uluslararası Mimarlık Bienali kapsamına düzenlenen ‘Antalya Geleceğini Tartışıyor’ konulu açık oturuma konuşan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya’nın hızlı ve denetimsiz yapılaşma yüzünden İstanbul’a dönüşmesinden endişe duyduğu belirtti. Aydın, “ Antalya’nın sorunları çözülemeyecek bir şehir olmaması için kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim projeleri hayatı geçirilmelidir”dedi. 


3'üncü Uluslararası Mimarlık Bienali kapsamında düzenlenen 'Antalya geleceğini tartışıyor' konulu açık oturum, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın moderatörlüğünde İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, Şehir Plancıları Odası Başkanı Haşim Dikencik; Kent Konseyi Başkanı Sema nur Kurt ile Antalya’nın yapılaşmasına tanıklık eden mimarların katılımı ile Khan Otel’de gerçekleştirildi.


ANTALYA İSTANBUL’A DÖNÜŞÜYOR

Açık oturumun açış konuşmasını yapan Osman Aydın, Antalya’nın hızlı ve denetimsiz olarak süren yapılaşmanın İstanbul gibi olmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Aydın,...