27 / 04 / 2024

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.



Hem Türkiye'de hem de yurt dışında öncü sektörlerinden biri olan inşaat sektörü son yıllarda büyük bir dönüşüm sürecine girdi. Vuralsoy Mühendislik, uluslararası rekabette dikkat çeken Türk inşaat sektörünü gelecek 10 senede etkilemesi beklenen trendleri yayınladı.

Türkiye’nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın yaklaşık yüzde 6’sını oluşturan ve 1,5 milyon kişiye istihdam sunan inşaat sektörünü önümüzdeki 10 senede etkileyecek gelişmeler açıklandı. 

Türkiye’nin inşaat sektörü, genç nüfusu, coğrafi konumu ve ekonomik dinamikleri sebebiyle son senelerde önemli bir gelişim gösterdiğine dikkati çeken Vuralsoy Mühendislik Kurucusu ve CEO’su Azad Medeni Kahraman, “İnşaat sektörümüz sürdürülebilirlik, teknoloji entegrasyonu ve kalite standartları gibi konularda daha da ilerlemesi gerekiyor" dedi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

fortuneturkey.com sitesinde yer alan detaylara göre  Azad Medeni Kahraman, gelecek yıllarda sektörün karşı karşıya kalabileceği söz konusu değişimler inşaat sektörünü daha rekabetçi, sürdürülebilir ve yenilikçi bir hale getireceğine inandığını söyledi. 

Vuralsoy Mühendislik Kurucusu ve CEO’su Azad Medeni Kahraman, Türk inşaat sektörünü gelecek 10 senede etkilemesi beklenen trendleri şöyle sıraladı:

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Sürdürülebilirlik ve yeşil binalar: Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularının global önemi arttıkça, inşaat sektöründe de enerji verimli, çevre dostu ve sürdürülebilir konut ve yapıların sayısının artmasını bekleyebiliriz.

Dijitalleşme ve teknolojik yenilikler: Yapay zeka, 3D baskı, akıllı ve robotik şehir teknolojileri gibi yenilikçi uygulamaların inşaat sektörüne daha çok entegre olmasını beklemekteyiz. Bu, daha hızlı, daha verimli ve daha az hata ile inşaat projelerinin tamamlanmasını sağlayabilir.

İş güvenliği: İnşaat sektöründe gerçekleşen iş kazalarının önüne geçmek amacıyla daha katı standartlar ve yönetmeliklerin uygulanmasını beklenebilir. Öte yandan teknolojik çözümlerle iş güvenliğinin artırılmasına ilişkin uygulamaların artmasını öngörüyoruz.

Kentsel dönüşüm: Türkiye’de özellikle büyük kentlerde eski ve depreme dayanıksız yapıların dönüştürülmesi için kentsel dönüşüm projeleri devam edecektir. Bu, inşaat sektörü için önemli bir fırsat alanı oluşturuyor.

Yabancı yatırımlar: Türkiye’nin stratejik konumu ve ekonomik potansiyeli, yabancı yatırımcıların inşaat sektörüne talebini artırabilir. Bu, sektöre yeni finansman kaynakları ve uluslararası iş birlikleri açısından fırsatlar sağlayabilir.

Kalite standartlarının yükseltilmesi: Tüketicilerin kalite beklentilerinin yükselmesi ve uluslararası rekabetin yoğunlaşmasıyla beraber inşaat sektörünün kalite standartlarını yükseltmesi gerekiyor.

Sektöründe lider bir konuma ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Vuralsoy Mühendislik Kurucusu ve CEO’su Azad Medeni Kahraman yenilikçi ve dinamik bir şirket olaral, güçlü teknolojik altyapısı, uzman ve yetkin insan kaynağı, sağlam kurumsal yapısı ile büyüme ve başarıya odaklandıklarını belirtti.

TOKİ Rize Çayeli projesi 13 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

2024'te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?


Geri Dön