29 / 04 / 2024

2024'te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

2024'te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

2024'te yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan altın ve gümüşte hangisinin daha çok kazandıracağı merak ediliyor. 



Son zamanlarda altın ve gümüş fiyatları merkez bankalarının hamleleri ve İsrail Filistin Savaşı'nın etkisiyle yükselişe geçti. Yatırımcılar altın ve gümüş arasında gidip gelirken hangisinin daha çok kazandıracağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi Yazarı İbrahim Selçuk ''2024’ün parıldayan “güvenli limanı” hangisi olacak? Altın mı ve gümüş mü?'başlıklı yazısında kimin kazanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

2024 te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

ALTIN VE GÜMÜŞ YATIRIMCILARI DİKKAT!

İbrahim Selçuk altının dikkatli yatırımcıların gözdesi olduğunu gümüşüm ise endüstriyel talebi ve daha yüksek volatilitesi ile daha riskli ama potansiyel olarak daha yüksek getirili bir yatırım olduğunu belirtti.   Altın ve gümüş, zamanın testlerinden geçmiş, yatırımcıların güvenle sığındığı limanlar olduğunu söyleyen Selçuk 2024 yılında altın mı, gümüş mü? kazandıracak sorusunu yanıtladı.

2024 te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

ALTIN 2024'TE NE OLUR?

Altın, ekonomik belirsizliklerin gölgesinde parlamaya devam ediyor. Selçuk, 2024 için yapılan tahminler, Dünya Bankası'nın ons başına 1.700 dolar gibi daha muhafazakar bir rakam öngördüğünü, JPMorgan'ın ise ons başına 2 bin 175 dolar gibi daha iyimser bir beklenti içinde olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Selçuk's göre ''Altın fiyatları, global ekonomik büyüme, emtia fiyatları, döviz kurları ve enflasyon gibi faktörlerin bir oyun alanı. Gümüş, endüstriyel kullanımı sayesinde farklı bir çekiciliğe sahip. Gümüşün 2024 yılında ons başına 34.7 dolardan 44 dolara kadar çıkabileceği konuşuluyor .

Elektrikli araçlar, güneş enerjisi sistemleri ve elektronik bileşenler, gümüşün endüstriyel talebini artırıyor ve bu da fiyatını olumlu etkileyebilir.'' dedi. 

2024 te hangi yatırım aracı kazandıracak? Altın mı, gümüş mü?

ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ?

Altın mı, gümüş mü? diye merak edenler için Selçuk ''İşte milyon dolarlık soru.'' diyere yanıt verdi.  Her iki metalin de avantaj ve dezavantajları olduğunu söyleyen Selçuk Altın, daha stabil bir yatırım olarak göze çarparken, gümüşün endüstriyel talebi sayesinde yatırım fırsatları sunabileceği kesin. Ancak unutmayın, yatırım kararlarınızı alırken, global ekonomik koşulları, politikaları ve kendi finansal hedeflerinizi dikkatli bir şekilde değerlendirin. Unutmayın, her yatırım kararı, iyi bir araştırma ve bilinçli bir seçim gerektirir.'' diyerek, 2024 yılında altın ve gümüş yatırımların yatırımcılara parlak getiriler sunmasını diledi

Çeyrek altın bugün kaç TL? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 6 Kasım Pazartesi Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Yatırımcılar dikkat! Altın, dolar ve borsa... Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön