02 / 05 / 2024

antalya havaalanı metro

antalya havaalanı metro

Salı Sanayici ve işadamları Grubu nun bu hattaki konuğu, Antalya Büyiikşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Türel, göreve geldiği andan itibaren hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri hakkında Salı Grubu üyelerine bilgi verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada bir daha ki dönem Antalya’ya toplu ulaşımda yer altı metrosu geleceğini müjdeledi.

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 

Menderes Türel: Antalya'yı metro ile tanıştıracağız!

Tüm yılların rekorunu kırarak geçen yıl yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya, 3-4 yıl içinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı planlıyor. 

Antalya Konyaaltı'na metro müjdesi!

Antalya’da metro ile ulaşım dönemi başlayacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Liman’dan başlayıp Ermenek’e kadar uzanacak yer altı metrosu yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Raylı sistem hedeflerinden bahseden Türel, Antalya'ya metro müjdesi verdi.

Sabiha Gökçen-Kaynarca Metro Hattı tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Havaalanı metrosu bitmek üzere. Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşan metro, oradan da Sultanbeyli ile birleşmesi gerekiyor" dedi.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesini Antalya’ya kazandırmaya hazırlanırken, Konyaaltı ve Lara’yı birbirine bağlayacak olan metro çalışmalarının da 2019 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

antalya havaalanı metro Haberi

antalya havaalanı metro

Salı Grubu'nun bir önceki toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı öncesi 27 Mart 2014 tarihinde katıldığını hatırlatan Başkan Türel, "Şimdi 31 Mart 2015.1 yıl, bir gün gibi geçti. Bu sürede Antalya'da birçok işi hareketlendirdik, başlattık, hatta bir kısmını tamamladık. En son Elmalı'da asfalt plentinin açılışındaydtk. Bir tane Manavgat'a, bir tane Elmalı'ya kurduk. Türkiye'de ilk defa ilçelerde asfalt plenti kuran Büyükşehir Belediyesi biz olmuşuz. Elmalı'da eskiden DSİ'nin yaptığı kapalı devre sulama sistemini artık belediyeler yapar hale geldi. 


Bundan birkaç sene Önce biri çıkıp bana belediye Elmalı'da 5 bin dekar alanı sulayacak kapalı devre sulama sistemi yapacak deseydi bu adam hayal görüyor derdim" diye konuştu.


SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ 


Büyükşehir Belediyesi'nin daha 1 yılını bile tamamlamamışken çok önemli projeleri başlatıp bitirdiğini söyleyen Türel, "Onlarca senedir sorun haline gelmiş,...