11 / 05 / 2024

antalya havalimanında rekor

antalya havalimanında rekor

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı...

Antalya Havalimanı'nda kapasite artırılacak!

Antalya Havalimanı'nın Kapasite Artırımına Yönelik İlave Yatırımların Yapımı ile İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerin İşletme Haklarının Kiraya verilmesi işi ihale edilecek.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

İstanbul Havalimanı'nda taşınma telaşı!

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, İstanbul Havalimanı'nda incelemelerde bulunduğunu anlattı. IGA yetkililerinden aldığı bilgileri bugünkü yazısında yazdı. İşte o haber...

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

İstanbul Havalimanı'nda büyük taşınma yaklaştı!

29 Ekim'de resmi açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda taşınma telaşı başladı. Büyük ve küçük ölçekli işletmeler de büyük taşınma yaklaşırken personel alımlarına hız verdi.

İstanbul Havalimanı’nda iş jetlerinden alınacak ücretler belli oldu!

29 Ekim’de resmi açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda iş jeti uçuşlarında yolcu başına alınacak genel havacılık ücretleri açıklandı. Buna göre, iç ve dış hat uçuşlarında yolcu başına 137.75 Euro alınacak.

Konut satışlarında rekor üstüne rekor!

2018 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 artarak 146 bin 536 oldu. Bu rakamlar şimdiye kadar konut satışlarında rekor olarak tarihe geçti...

İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu!

İlk etabı 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu. Buna göre, 2 ay süresince otoparktan ücret alınmayacak.

İstanbul Havalimanı’nda bir ilk daha! Yer radarı kullanılacak!

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı’nda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Havalimanında ilk kez yer radarları da kullanılacak.

İstanbul Havalimanı'nda dükkanlara asma kilitli koruma!

29 Ekim’de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda kamera sistemlerinin tümü henüz çalışmadığından dükkânlar, ürünlerinin bulunduğu dolaplara asmalı kilit taktı.

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş bugün!

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan havalimanında ilk uçuş bugün saat 11:00'de yapılacak.

İstanbul Havalimanı'nda 33 mescit olacak!

İstanbul Havalimanı'nda görevli imam Abdussamet Karadayı, alanda 33 mescitin açılacağını açıkladı. Karadayı ''Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Havalimanı'na taşınma ile birlikte bizi de buraya tayin edecek" diye konuştu.

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş yarın!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk fazı hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferleri başlayacak.

antalya havalimanında rekor Haberi

antalya havalimanında rekor

Türkiye'deki havalimanları yılın ilk yarısında 75 milyon yolcuyu ağırladı. İstanbul Atatürk Havalimanı bunun yüzde 35'ini karşılarken, Antalya ise tarihi rekor kırdı.


Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye'de, haziranda uçak ve yolcu trafiği yoğunluğu hız kesmedi. Geçen ay Türkiye genelindeki havalimanlarından haziranda hizmet alan yolcu sayısı 16 milyonu geçti. Haziran itibarıyla havalimanları toplam uçak trafiği de bir önceki yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 7.8 artışla 65 bin 308, dış hatlarda yüzde 8.7 artışla 61 bin 93 olmak üzere toplamda yüzde 8.2 artışla 126 bin 401 oldu. Türkiye hava sahasından haziran ayında yüzde 11.5 artış...