30 / 04 / 2024

Antalya hayvan barınakları

Antalya hayvan barınakları

Antalya ’nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde yenileme çalışmaları başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çalışmaları yerinde inceledi.

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirvesinin ardından ufukta henüz barış olmadığı için piyasalar tersine döndü. Altının ons fiyatı 1.976 dolardan 2000 doların üzerine çıktı. Dolar 15 lira seviyesine yükselirken Avrupa borsalarında kayıplar yüzde 2'yi aştı...

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

100 metrekarelik evde 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi!

İspanya’da 100 metrekarelik konutta 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi. Hayvan barınakları, yuvasız kalan kediler için yuva arayışına girdi.

Trabzon Arsin'de balıkçı barınakları yıkıldı!

Trabzon Arsin'de balıkçılar kooperatifinin üç yıl önce aldığı ruhsatların iptal edilmesinin ardından balıkçı esnafı yıkımı gözyaşları ile izledi.

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

Ünlü rapçi Massaka Fethiye'de barınak yaptıracak!

Rap müzik şarkıcısı Massaka Fethiye'de hayvan barınağı yaptıracak. Massaka, bu planıyla Kıvanç Tatlıtuğ'a göndermede bulundu.

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 

Antalya'da 241 kaçak yıkılacak!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen 188 bin 281 Yapı Kayıt Belgesi incelendi. İnceleme sonrasında 241’ine yıkım kararı çıktı...

Antalya hayvan barınakları Haberi

Antalya hayvan barınakları

Çalışmalar kapsamında Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde hayvanların daha sağlıklı ve hijyen ortamda yaşamasının esas alındığı belirtilirken, kafeslerin zeminleri ile kolay temizlenebilir malzeme ile kaplandığı bildirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca zaman içerisinde yıpranan kafes telleri de hayvanlara zarar vermeyecek boya ile boyanmaya başlandığı, hayvanların ıslak zeminde oturmamaları için tüm kafeslerde özel malzemeden yapılmış yükseltici palet uygulaması yapıldığı kaydedildi. Ayrıca kedi ve köpek gibi evcil hayvanların istedikleri zaman bulundukları kafeslerden çıkarak doğal ortamda gezebilmeleri için de çevre düzenlemesi çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi. Yenileme çalışmalarının ameliyathane, mutfak ve bekçi kulübelerinde de sürdüğü bildirildi.



Çalışmaları yerinde inceleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Hayvan Barınağı’nı kısıtlı imkanlarımıza rağmen 2013 yılı başında hayata geçirdik. Barınağımızda yenileme ihtiyacı doğmuştu. Çalışmalarımız kapsamında hayvanların her...