06 / 05 / 2024

antalya ikinci Housekeeping Olimpiyatları

antalya ikinci Housekeeping Olimpiyatları

Antalya'da turizm liseleri arasında düzenlenen yarışmada, öğrenciler yatak yapma, elektrikli süpürge ile hızlı süpürme gibi dallarda hünerlerini sergiledi.Turizm öğrencileri 2. Housekeeping Olimpiyatları' nda yarıştı...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da ikinci etap satışlarını kaçırmayın! Bu fırsat kaçmaz!

Sur Yapı imzalı 'yeni nesil tatil' anlayışıyla geliştirilen Sur Yapı Tatil Evleri Antalya,doğa ve tatil cenneti olan Antalya’da sizleri bekliyor. İster ailenizle harika bir tatil yaşayın, isterseniz de yatırım olarak devre mülk sahibi olun. Sur Yapı Tatil Evleri Antalya 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Yabancılar konut alımı için bu 70 ile akın etti!

Yabancıların geçtiğimiz sene Türkiye'de 70 ilde konut yatırımı yaptı. Yabancıların en çok tercih ettiği şehir İstanbul olurken Antalya ikinci, Ankara ise üçüncü oldu.

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki inşaatın ikinci katına beton döküldüğü sırada, çakılı kalıpta çökme yaşandı.

Yabancı yatırımcı Antalya'da ev'lendi!

Yabancıya konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Sektör temsilcileri, artışın geçen yıla oranla yüzde 10 seviyesinin üzerine çıktı.

Yabancılar 46 bin 243 konut satın aldı!

Türkiye’deki yabancı uyruklu vatandaşlara son bir yılda 46 bin 243 adet konut satıldı. Türk gayrimenkul piyasasının cazibesi arrtı. En çok tercih edilen il İstanbul. Antalya ikinci sırada yer aldı. Son bir yılda ABD’li vatandaşların alımlarında da artış yaşandı.

Antalya'nın yeni projeleri umutlandırdı!

Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası. Hakikaten son yıllarda uluslararası standartlarda tesisler açıldı ve çok ciddi anlamda turist çekiyor. Antalya için yeni projeler planlanıyor..

Antalya'da tehlike saçan bina yıkıldı!

Antalya’nın ikinci Kaleiçi konumundaki tarihi Balbey Mahallesi’nde tehlike saçan bina İçişleri Bakanı’nın talimatı ile yıkıldı....

Antalya yabancı yatırımcının da gözdesi!

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük markası olan Antalya turizmde bu yıl rekorlar kırarken yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da ilgi odağı oldu.

AGT’den Antalya'ya 130 milyon Euro’luk yatırım!

AGT Ağaç Sanayi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 120 milyon Euro'luk yatırımla Antalya'da ikinci fabrikasını açacak..

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 

Antalya'da yabancılara 595 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da mayıs ayında yabancılara 595 konut satışı gerçekleştirildi. Antalya, yabancılara 854 konutun satıldığı İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

antalya ikinci Housekeeping Olimpiyatları Haberi

antalya ikinci Housekeeping Olimpiyatları

Antalya'da turizm okulu öğrencileri arasında düzenlenen "2. Housekeeping Olimpiyatları", renkli görüntülere sahne oldu.


Otel, Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (OTED) ve Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulunun, Antalya'da iki gün önce başlayan 25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı kapsamında organize ettiği yarışmaya, 10 turizm okulundan 5'er kişilik ekipler katıldı.


Öğrenciler yarışmada, standartlara uygun yatağı en kısa sürede yapma, elektrikli süpürge ile hızlı süpürme, havluyla origami, tuvalet kağıdı ile basket atma ve mumya adam dallarında yarıştı. Zaman sınırlaması nedeniyle heyecanlı anların yaşandığı yarışmada renkli görüntüler oluştu.


Yarışmalarda birinciliği, Ankara'dan katılan Beşevler Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin "Başkent" isimli ekibi kazandı. İkinciliği Alanya Ümit Altay Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin "Ümitli Gençler" ekibi, üçüncülüğü ise Bursa Osmangazi Turizm Meslek Lisesi'nin "Uludağ" adlı ekibi...