17 / 05 / 2024

antalya karagöl yaylasına park yapılıyor

antalya karagöl yaylasına park yapılıyor

Kumluca Belediyesi tarafından yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Karagöl Yaylası'na park yapımı için çalışma başlatıldı.

Kira sözleşmesinde 12 yıl detayına isyan: Ev sahipleri adil değil derken, kiracılar 'Evini kiraya verme' dedi!

Ev sahipleri, kiracılarını 12 yıl çıkaramamalarına isyan ediyor. Peki bu süre adil mi? ev sahipleri neler söyledi? İşte o yorumlar...

Antalya'da lüks yat üretimi rekor seviyeye kadar ulaştı! 

Antalya Serbest Bölgesi, 2000 senesinden 2024'e kadar 705 lüks yat üreterek 1,69 milyar dolar gelir sağlarken, 2023 yılında 93 lüks yat satışı yaparak rekor kırdı. Buna göre, 2024'te ise yeni rekora ulaşılacağı düşünülüyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

TÜİK açıkladı, dış ticaret eylül ayına göre azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin dış ticaret endekslerini bildirdi. İhracat birim değer endeksi, eylülde geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 17,1 düşüş gösterdi. Haberin ayrıntıları...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Ziraat Bankası’ndan eylül ayına özel 1.250 TL hediye! Başvuruyu yapan parayı kapacak!

Ziraat Bankası, tatil sezonunun kapanmasına sayılı günler kala yeni bir kampanya düzenledi. Tatil Sepeti ile iş birliği kapsamında düzenlediği kampanyayla 1.250 TL hediye edeceğini duyuran Ziraat Bankası, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

THY'den ucuz bilet kampanyası! Uçuşlar 449 TL'den başlıyor!

Türk Hava Yolları yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çıkışlı/varışlı İstanbul ve Antalya uçuşlarına erken rezervasyon indirimi yapıldı.

Müjdeli haber geldi! Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına dev zam! İşte yeni rakamlar

Memur maaşlarının 2024 yılı zam oranları belirlendi. Hakem heyetinin son kararına göre zam oranları 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak kararlaştırıldı. Buna göre Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığının da bu oranlara göre artırılması bekleniyor. Peki evde bakım parası kaç lira olacak? E

Antalya'da kira fiyatlarına protesto: ‘Yabancıya konut satışı durdurulsun’

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da artan konut fiyatları sebebiyle mağduriyet yaşayanların bir araya geldiği Dayanışma Platformu, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Karagöl Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karagöl Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Karagöl tarafından kuruldu.

antalya karagöl yaylasına park yapılıyor Haberi

antalya karagöl yaylasına park yapılıyor

Kumluca Belediyesi tarafından yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Karagöl Yaylası'na park yapımı için çalışma başlatıldı.


Kumluca'ya bağlı Güzören Mahallesi Karagöl Yaylası'nda, Belediye Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından park yapımına başlanıldı.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan ve yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl Yaylası'na park yapacaklarını söyledi.

Özellikle yaz aylarında yaylanın kalabalık olduğunu, buna bağlı olarak vatandaşların parka ihtiyaç  duyduklarını ifade eden Çetinkaya, "Belediyemizin imkanlarıyla belirlediğimiz bir alanda park yapımı için çalışmalara başladık. Park içerisinde çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, oturma grupları yer alacak. Çevresini ağaçlandıracağız, tam bir yayla parkı olacak" dedi.


Karagöl Yaylası'nın en önemli sorunu olan içme suyu sorununun çözümün ardından yaylanın vatandaşlar için bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Çetinkaya,...