02 / 05 / 2024

antalya katlı semt pazarı

antalya katlı semt pazarı

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?

Antalya'nın doğal güzelliklerin biri olarak bilinen falezler üzerine 15 katlı bina inşaatına izin verildi.  Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Avrasya GYO Antalya Alanya 4 gayrimenkul 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Antalya İli, Alanya İlçesi, Türkler Mahallesi sınırları içerisinde  bulunan 18.676,78 m2 yüzölçümlü 320 Ada 1 Parsel üzerinde, tapu kaydında  "21 Bloklu İki Katlı Betonarme Bina ve Arsası" ana taşınmaz, "mesken" ve  "dubleks mesken" bağımsız bölüm vasıflı 4 adet taşınmazın yılsonu değerl

Antalya'da inşaat asansörünün halatı koptu: 2 işçi yaralandı!

Antalya'da 7 katlı binanın dış cephe boyasını yaptıkları sırada 2'nci kattan düşerek ağır yaralandı.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Antalya'da 11 milyon TL'ye satılık bina!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım A.Ş Antalya Muratpaşa'da yer alan 11 katlı binayı 11 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden sürüyor. Dumlupınar Bulvarı üzerindeki 2.5 kilometrelik ray imalatı devam ederken, Meltem Katlı Kavşak çalışmalarında üst yapı imalatlarına başlandı.

Kaş Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 8.9 milyon TL'ye satılık iki katlı bina!

Kaş Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği, Antalya ili Kaş ilçesi Merkez Mahallesi 119 ada 8 parselde yer alan iki katlı taş kargir binayı  8 milyon 933 bin 294 TL'ye satıyor...

Antalya OSB'de 6.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya 13. İcra Dairesi, Döşemealtı'nda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki 3 katlı fabrikayı 6 milyon 573 bin 631 TL'ye satıyor.

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

Antalya'nın çevreci otoparkı açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarampol Projesi kapsamında hayata geçirilen Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı açılış için gün sayıyor. 307 araç kapasiteli otoparkın inşaatı tamamlandı.

Antalya Dostlar Sitesi’ne haciz getiren yetkili konuştu!

Antalya'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarını, sitenin borcu nedeni ile icra yöntemiyle söktüren firmanın sahibi Tolgahan Ateş, amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını belirtti.

antalya katlı semt pazarı Haberi

antalya katlı semt pazarı

Mahkeme, alana ilişkin daha önce açılan bir davaya sunulan bilirkişi raporuna atıfta bulunarak pazar yerlerinin halkın sığınacağı açık alanlar olduğunu belirtti. Kararda, "Bugün iki katlı olarak düşünülen ve gözlere alıştırılan katlı pazarların ileride kaç katlı olacağı, giderek alıveriş merkezine dönüşmeyeceğine kimse garanti veremez" denildi.

Antalya Defterdarlığı, kendi hissesinin de bulunduğu Meltem ve Soğuksu mahallerinin tek semt pazarı olan perşembe pazarının kurulduğu alanın imar planlarına karşı açtığı davayı kazandı. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlediği imar planlarını hukuka aykırı buldu.


Mahkeme, 26 Şubat 2014 tarihli kararında söz konusu alanda Hazine mülkiyetinin bulunmasına karşın, planlamanın Hazine ve şahıslar arasında mülkiyet sorunun çözülmeden, ilgili kamu kuruluşlarının görüşü alınmadan, şehircilik prensiplerine aykırı şekilde pazar...