22 / 07 / 2024

Antalya Mevlevihanesi restore mi edilecek

Antalya Mevlevihanesi restore mi edilecek

Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan binadan başlanılan restorasyon çalışmaları binanın çatısındaki kiremitlerin yenilenmesi ile başladı. Mevlevihane restorasyon işinin bedeli 1 milyon 60 bin lira olan işin bitim süresi 250 gün olarak belirlendi

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Patara Deniz Feneri restore edilecek!

Antalya'da bulunan Patara Deniz Feneri restore edilecek. Projenin onaylanmasının ardından, valilik ihaleye çıkarılacak.

Antalya'da 400 yıllık tarihi cami restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde, kentin simgelerinden Saat Kulesi’nin hemen yanında yer alan Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı..

Antalya Akseki'deki tarihi han restore edilecek!

Antalya'nın Akseki ilçesi Bademli Mahallesi'ndeki tarihi han restore edilecek. Akseki Kaymakamı Muhammed Nasır handa incelemelerde bulundu. 

Antalya Perge Stadyumu restore edilecek!

Antalya'da, Perge Antik Kenti'ndeki 12 bin kişilik Perge Stadyumu,orijinaline uygun restore edilecek. Perge Stadyumu, Anadolu'nun en büyük antik stadyumlarından biri.

Antalya Akseki Evleri restore ediliyor!

Antalya Körfez Gazetesi yazarı Mustafa Koç bu haftaki yazısında Antalya Arıhacılar Köyü'ndeki Akseki Evleri’nin restorasyonunu ele aldı. İşte Koç'un o yazısı...

Antalya Nasrettin Camii restore ediliyor!

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 1772 yılında yapılan 200 kişili Nasrettin Camii'nin restorasyon çalışmalarına başlandı. Camideki kurşunlar değiştirilecek ve duvarlarındaki çatlaklar giderilecek.

Kasımpaşa Mevlevihanesi restore ediliyor!

İstanbul'un en büyük mevlevihanelerinden Kasımpaşa Mevlevihanesi restore ediliyor. 1979'daki yangında tamamen kül olan yapı 37 yıl sonra yenilenecek.

Antalya Korkut Camii restore edilecek!

Antalya'nın ilk camisi olarak kayıtlara geçen 8 asırlık Korkut Camii (Kesik Minare), Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğünün çalışmalarıyla yeniden ibadete açılacak.

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Antalya Mevlevihanesi restore mi edilecek Haberi

Antalya Mevlevihanesi restore mi edilecek


Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Astaştanlar İnşaat Şirketine ihale ile verilen Mevlevihane restorasyon işinin bedeli 1 milyon 60 bin lira olan işin bitim süresi 250 gün olarak belirlendi. Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan binadan başlanılan restorasyon çalışmaları binanın çatısındaki kiremitlerin yenilenmesi ile başladı. Astaştanlar Şirketi sahibi Aşur Taştan aslına uygun bir restorasyon çalışması gerçekleştireceklerini söyledi. Öte yandan Mevlevihane'nin restorasyonunun, yanındaki Yivli Minare Külliyesinin bir unsuru gibi yapılacağını duyuran İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, firmanın Röleve Müdürlüğü ile irtibat halinde çalışacağını söyledi. 

Acar, "Cumhuriyet Meydanı'na gelen binlerce yerli ve yabana tatilcinin gözlerine hitap edecek bir buluşma noktası oluşturmak istiyoruz" dedi. Kaleiçi'deki Mermerli Restaurant önünde yer alan Antalya Etnografya Müzesi'nin de ihalesinin yapıldığını ve 2015 yılma yetiştirileceğini belirten Acar, Antalya Arkeoloji...