17 / 06 / 2024

Antalya Mevlihanesi restore

Antalya Mevlihanesi restore

İbrahim Acar, "Mevlevihaneyi, Konya Mevlana Türbesi, Galata Mevlevihanesi gibi, özellikle Cumhuriyet Meydanına gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin gezip görebilecekleri güzel bir görsel alan, buluşma noktası haline getirmek istiyoruz" dedi

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Patara Deniz Feneri restore edilecek!

Antalya'da bulunan Patara Deniz Feneri restore edilecek. Projenin onaylanmasının ardından, valilik ihaleye çıkarılacak.

Antalya'da 400 yıllık tarihi cami restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde, kentin simgelerinden Saat Kulesi’nin hemen yanında yer alan Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı..

Antalya Akseki'deki tarihi han restore edilecek!

Antalya'nın Akseki ilçesi Bademli Mahallesi'ndeki tarihi han restore edilecek. Akseki Kaymakamı Muhammed Nasır handa incelemelerde bulundu. 

Antalya Perge Stadyumu restore edilecek!

Antalya'da, Perge Antik Kenti'ndeki 12 bin kişilik Perge Stadyumu,orijinaline uygun restore edilecek. Perge Stadyumu, Anadolu'nun en büyük antik stadyumlarından biri.

Antalya Akseki Evleri restore ediliyor!

Antalya Körfez Gazetesi yazarı Mustafa Koç bu haftaki yazısında Antalya Arıhacılar Köyü'ndeki Akseki Evleri’nin restorasyonunu ele aldı. İşte Koç'un o yazısı...

Antalya Nasrettin Camii restore ediliyor!

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 1772 yılında yapılan 200 kişili Nasrettin Camii'nin restorasyon çalışmalarına başlandı. Camideki kurşunlar değiştirilecek ve duvarlarındaki çatlaklar giderilecek.

Antalya Korkut Camii restore edilecek!

Antalya'nın ilk camisi olarak kayıtlara geçen 8 asırlık Korkut Camii (Kesik Minare), Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğünün çalışmalarıyla yeniden ibadete açılacak.

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Antalya Aksu'daki Ağalar Cami restore edildi!

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde 1800'lü yılların başlarında Perge Antik Kenti'nin taşları kullanılarak inşa edilen Ağalar Cami, restore edilerek ibadete açıldı.

Antalya Mevlihanesi restore Haberi

Antalya Mevlihanesi restore

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Kaleiçinin giriş kısmında bulunan 758 yıllık Antalya Mevlevihanesi'nin duvarlarının, son zamanlarda su almaya başladığım belirtti. Bu sularm binanın statiğini etkileyerek bozar hale geldiğini ifade eden eden Acar, şöyle konuştu: "Bizim bir görevimiz de kültürel varlıklarımızı korumak. 

Burası Alaaddin Keykubat zamanında Mevlevihane olarak yapılmış. Yüzyıllarca böyle hizmet etmiş. Mevlevihaneyi, Konya Mevlana Türbesi, Galata Mevlevihanesi gibi, özellikle Cumhuriyet Meydanma gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin gezip görebilecekleri güzel bir görsel alan, buluşma noktası haline getirmek istiyoruz." Acar, restorasyon ihalesinin yapıldığım ve sözleşme imzalanma aşamasına geldiğini vurgulayarak, tahminen sene sonuna kadar işin bitmiş olacağım aktardı. 

Restorasyon kapsamında, mevlevihanenin duvarlar sökülerek, orijinal haline getirileceğini, teşhir ve tanzimin yapılacağını dile getiren Acar, "Orijinaline uygun bir şekilde restorasyondan geçecek. Yivli...