03 / 05 / 2024

Antalya Şehzade Korkut Camisi son durum

Antalya Şehzade Korkut Camisi son durum

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Antalya'daki Kesik Minare'ye külah takıldı!

Antalya'da Kesik Minare olarak bilinen Şehzade Korkut Cami'nin minaresine külah takıldı. Takılan külah bazı kesimler tarafından tartışmaya neden oldu.

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Antalya'da bulunan ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle tadilatta olan Şehzade Korkut Camisi'nin külahı 123 yıl sonra yerine takıldı. 

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Antalya Korkut Camii restore edilecek!

Antalya'nın ilk camisi olarak kayıtlara geçen 8 asırlık Korkut Camii (Kesik Minare), Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğünün çalışmalarıyla yeniden ibadete açılacak.

Antalya'da 10 bin 970 metrekare arsa satılacak

Antalya Serik Kadriye Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde bulunan 10 bin 970 metrekarelik arsayı satışa çıkardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 196 gayrimenkul satıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 196 gayrimenkulü, 9 Şubat'tan itibaren ihaleyle satışa çıkaracak

Antalya Havalimanı yenileniyor!

Antalya Uluslararası Havalimanı'nı işleten Serhat Çeçen, Antalya Havalimanı'na 107 milyon avro tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi

Tapu ve Kadastro, 2009'u Antalya'da değerlendirecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Antalya'da çalıştay düzenleyecek

Antalya'da mesire alanına sosyal tesis yaptırılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, mesire alanına sosyal tesis yaptırmak üzere ihale açtı

Antalya Limanı'ndaki eski tekneler kaldırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Müdürlüğü, terk edilmiş eski tekneleri kaldırarak limanda görsel kirliliği temizliyor

Antalya Limanı'nın yolcu salonu yenilenecek

Antalya Limanı'nda yolcu salonunun yenileneceği ve yaklaşık altı ay sürecek çalışmalar sırasında gelen yolculara çadırda hizmet verileceği bildirildi

Antalya Şehzade Korkut Camisi son durum Haberi

Antalya Şehzade Korkut Camisi son durum

Antalya'nın ilk camilerinden olan 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi için çalışmalar başladı. Projede restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, caminin ilk taşını yerleştirme töreninde, yaklaşık 700 yıllık caminin kentin fethinin simgelerinden olduğunu açıkladı. Caminin kentteki ilk Türk İslam eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Karaloğlu, vakıf eseri olan caminin Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarından izler taşıdığını belirtti.

Restorasyon çalışmaları kapsamında ilk duvar ve minarenin güçlendirmesini yaptıklarını açıklayan Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Caminin yeniden ayağa kaldıracağımız bölümleriyle ilgili ilk taşı bugün konuldu. Caminin yüzde 70'i ayakta. Yüzde 30'unu da tamamlama çalışması yapacağız. Bu camiye ibadet ve ziyaret için girenler birçok medeniyetin izini görebilecek. Bu...