06 / 05 / 2024

Antalya Sobacılar Çarşısı

Antalya Sobacılar Çarşısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafetaryayı, bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) 10 yıllığına verdi.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Antalya Sahaf Çarşısı için geri sayım başladı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde hayata geçirilen içerisinde 21 ahşap dükkanın bulunduğu sahaf çarşısı yakında hizmete açılıyor.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Samsun Yabancılar Çarşısı esnafından kira alınmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yabancılar Çarşısı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız." dedi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Kayseri Kazancılar Çarşısı yenilenecek!

Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı'nı yeni bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlayacak.

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Kayseri Kazancılar Çarşısı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kazancılar Çarşı’nda gerçekleştirilecek projeleri anlattı. Yapılacak çalışmalarla, çarşı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak.

Antalya Sobacılar Çarşısı Haberi

Antalya Sobacılar Çarşısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafetaryayı, bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) 10 yıllığına verdi. Diğer taraftan Fikret Otyam Sanat Galarisi'nin Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi yapılması konusunda ailesi ile girişimlerin başlatılacağı bildirildi.


Büyükşehir Belediyesi Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafeterya, protokolle bedelsiz olarak 10 yıllığına AESOB'a verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici ve oda başkanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sobacılar Çarşısı'nın ilk dönem belediye başkanlığında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Çarşıdaki 41 dükkanın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, 6 dükkan ve 1 kafeteryanın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Türel, dükkanların Mustafa Akaydın döneminde Fikret Otyam...