13 / 05 / 2024

antalya sultan gecekondu

antalya sultan gecekondu

Antalya Kepez Belediyesi Türkan Şoray'ın başrolünde olduğu "Sultan” filminde yer alan gecekondudan esinlenerek, uzman mimar ve heykeltıraşların desteğiyle müze yaptırdı.

Antalya Demre'de 21 arsa için kura çekildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan 21 arsa için gerçekleşen  'Gecekondu Yasası' kapsamında noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Sultan filmindeki gecekondu yeniden hayat buldu!

Antalya Kepez Belediyesi Türkan Şoray'ın başrolünde olduğu "Sultan” filminde yer alan gecekondudan esinlenerek, uzman mimar ve heykeltıraşların desteğiyle müze yaptırdı.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya'nın önemli gecekondu bölgesi olan Kepezaltı Mahallesi'nde bir kahve toplantısına katılan Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını burada yaşayan halkın vermesi gerekir" dedi.

Ahatlı, Antalya'nın en prestijli bölgesi oldu!

Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan, 6 yıl önce gecekondu yapılaşmasında bir varoş semti iken şimdi temel belediyecilik hizmetleri ve kamu yatırımları sonrasında Antalya’nın en prestijli bölgesi oldu.

Antalya'da Bali Bey'in mahallesi kentsel yenileme alanı olacak!

ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman hayatı üzerine kurgulanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruldu.

antalya sultan gecekondu Haberi

antalya sultan gecekondu

Antalya'da Türk sinemasının çok sevilen filmlerinden Sultan'da yer alan gecekondudan esinlenerek inşa edilen yapı, Antalya Kepez Belediyesi tarafından müze olarak kullanılacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; büyükşehirlerin kentleşmedeki en büyük problemleri haline gelen gecekondu konusunda Antalya Kepez Belediyesi ilginç bir imza attı. Planlı, projeli, tasarımını mimarların yaptığı, inşaatını belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği bir "gecekondu" inşa edildi.  

12 yılda 90 bin gecekondu yıkıldı 

1980'den itibaren Antalya'nın yoğun göç aldığını belirten Kepez Belediye başkanı Hakan Tütüncü o dönemlerde konut alanlarının üretilmemesi nedeniyle gecekondulaşmanın arttığını söyledi. Kepez'de geride kalan 12 yılda 90 binden fazla gecekonduyu ortadan kaldırdıklarını söyleyen Tütüncü imar çalışmalarıyla modern bir kent dokusu oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Gecekondu olgusunu hatırlatacak 

Dünyanın modern şehirlerinde gecekondu yapılaşmanın sona erdiğini söyleyen ve yerleşim yerlerinde yerel yönetimler  tarafından...