08 / 05 / 2024

antalya tabiat varlıkları

antalya tabiat varlıkları

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 38. Toplantı Gündemi belli oldu. Toplantı 28 - 29 - 30 Nisan 2014 tarihlerinde saat 09.00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak...

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kiralarını ödeyemeyen şirketlerin varlıkları sıfırlanacak!

FT yeni bir kriz ihtimaline dikkat çekti. Kiraların ötelenmesi veya ödenmemesi neticesinde ofisleri yöneten şirketler ve bunların varlıkları (CMBS) sıfırlanacak. 

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları temmuzda arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5 artarak 90,3 milyar dolara çıktı.

Türkiye'nin haziran ayında yurt dışı varlıkları 227,3 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, haziran ayında eksi 341,5 milyar dolar oldu.

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Lübnan Merkez Bankası Başkanı'nın gayrimenkul varlıkları donduruldu!

Lübnan yargısı, Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame'nin gayrimenkul varlıklarını geçici olarak dondurdu.

Küresel İslami finans varlıklarının değeri 3 trilyon doları aşabilir!

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Şensoy, "Küresel toplam İslami finansal varlıkların 3 trilyon 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları mayısta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artış göstererek 90,9 milyar dolara çıktı.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ebru Gündeş’in Kanlıca’daki yalısında aykırılıklar giderildi mi?

Ebru Gündeş, Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. 7 ay önce, aykırılıkların giderilmemesi durumunda yıkım yapılacağı belirtilmişti, aykırılıklar henüz giderilmedi...

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Küresel piyasalardaki iyimserlik Türk lirası varlıkları destekliyor!

Azalan jeopolitik riskler ve ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının sağlanmasına paralel artan risk iştahı Türk lirası varlıkları desteklerken, pay piyasalarını rekor seviyelere taşıdı.

antalya tabiat varlıkları Haberi

antalya tabiat varlıkları


Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 38. Toplantı Gündemi belli oldu. Toplantı 28 - 29 - 30 Nisan 2014 tarihlerinde saat 09.00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.




28.04.2014 Tarihinde Görüşülecek Konular:


1.Antalya İli, Manavgat İlçesi,  Ayrım-Taşağıl-Beşkonak yol yapım talebinin yerinde incelenmesi ile Köprüçay Havzası I. Derece Doğal Sit Alanında arazi çalışması yapılması. 

2.Antalya İli, Manavgat İlçesi, Köprüçay I.-III. Derece Doğal Sit Alanında Uzun Devreli Gelişme Planına ilişkin yerinde inceleme yapılması.  

  


29.04.2014 Tarihinde Görüşülecek Konular:


3.Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Atatürk Parkı I. Derece Doğal Sit Alanında vaziyet planı ve mimari projelerin görüşülmesi.

4.Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Düden Şelalesi I. Derece Doğal Sit Alanında ruhsat talebinin değerlendirilmesi

5.Antalya İli, Muratpaşa İlçesi I. Derece Doğal Sit Alanındaki Ramada Otele ait güneşlenme platformu ile ilgili plan...