15 / 05 / 2024

antalya ulusal demiryoluna mı bağlanacak

antalya ulusal demiryoluna mı bağlanacak

Ülkemizin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Antalya Muratpaşa Çok Amaçlı Gösteri Merkezi ihaleye çıkıyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin, Mimarlar Odası Antalya Şube’siyle ulusal ölçekte gerçekleştirdiği fikir yarışmasıyla projesi belirlenen gösteri merkezi ihalesine hazırlanıyor.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

Antalya Muratpaşa Gösteri Merkezi için 97 başvuru geldi!

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 7 bin metrekarelik alanda inşa edeceği ‘opera, tiyatro ve gösteri merkezi’ için ulusal çapta düzenlediği yarışmaya 97 proje başvuruda bulundu.

Antalya'daki Gösteri Merkezi binası için Mimarlar Odası toplantısı yapıldı!

Opera binası için ilk toplantı Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin, yapımı için protokol imzaladığı ve ulusal fikir proje yarışması açmayı planladığı opera binası için Mimarlar Odası'nca belirlenen jüri ilk toplantısını yaptı.

Antalya Deepo Center'da ödül töreni gerçekleşti!

Deepo Outlet Center tarafından düzenlenen "Antalya'da Çocuk Olmak 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenler, ödüllerini törenle aldı.

Antalya-Eskişehir YHT hattının temeli 2016'da atılacak!

Ülkemizin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

9. Ulusal Beton Kongresi Antalya'da başladı!

TBMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile Antalya Şubesi işbirliği ile düzenlenen 9'ncu Beton Kongresi Antalya'da başladı. Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz, betonda sürdürülebilirlik kavramının önemine işaret etti.

Ulusal Beton Kongresi 26-18 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek!

BU yıl 9'ncusu düzenlenecek Ulusal Beton Kongresi, 16-18 Nisan tarihlerinde Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilecek. kongre, merhum inşaat mühendisi Haluk İşözen anısına yapılacak..

Antalya'da opera merkezi için proje yarışması düzenleniyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi; opera, tiyatro ve gösteri merkezi kazandırmak için Mimarlar Odası ile ulusal fikir proje yarışması düzenliyor..

Antalya'nın ilk simgesi Masa Dağı'na inşa edilecek!

Başkan Hakan Tütüncü'nün Antalya'ya hediyesi simge eser ve 200 dönümlük kent parkı için "ulusal mimari proje yarışması" düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı. Antalya'nın ilk simgesi, kentin dört bir yanından görülebilen Masa Dağı'na inşa edilecek.

Antalya'da IABA Uluslararası Mimarlık Bienali yapılacak!

Antalya Mimarlar Odası, ulusal ve uluslararası katılıma açık IABA Uluslararası Mimarlık Bienalinin birincisini 26-27-28-29 Ekim 2011 tarihlerinde Antalyada gerçekleştirmeye hazırlanıyor

antalya ulusal demiryoluna mı bağlanacak Haberi

antalya ulusal demiryoluna mı bağlanacak

Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yükün taşınacağı, yapım bedelinin 8,4 milyar TL olarak öngörüldüğü Antalya-Eskişehir hızlı demiryolu hattının 2016 yılında temelinin atılması ve 2020 yılında yapımın tamamlanması hedefleniyor. 

Temeli seneye atılıyor 

Antalya’yı, Konya ve Kapadokya bölgesiyle Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak proje 2020'de tamamlanacak. Toplam 642 km'lik (Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km) projenin 2016'da temeli atılacak. Tren hattında, tamamlandığında yük taşımacılğı da gerçekleştirilecek. 

4.3 milyon kişi

PROJENİN tahmini yapım bedeli 11.5 milyar lira olacak. Tamamlandığında her yıl ortalama 4.3 milyon yolcu ve 4.6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek.

Ankara da 3 saat 

Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolu tamamlandığında Antalya –...