17 / 07 / 2024

Antalya Yediarıklarda gecekondu sorunu

Antalya Yediarıklarda gecekondu sorunu

Taşınmaları için kendilerine yer ayrıldığını 16 yıl sonra öğrenen Yediarıklar sakinleri, alan gecekondu önleme bölgesinden çıkarılınca yıkıldı.

Antalya Demre'de 21 arsa için kura çekildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan 21 arsa için gerçekleşen  'Gecekondu Yasası' kapsamında noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.

Kepez Erenköy'e kat artışı hakkı verildi!

Antalya Kepez'de gecekondu dokusunun yoğun olduğu ve 2B'den tapularını alan Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde, imara uygun yapılaşmayı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda kat artışı hakkı getiren imar planı revizyonu yapıldı.

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

Antalya Çallı Kavşağı köprüsü internette oylanacak!

Mevlana Kavşağı gibi üç katlı hale getirilecek olan Çallı Kavşağı projesinde son sözü halk söyleyecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar muhtarlıklarda sandık kurarak gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili referandumları dijital platforma taşıyor.

Antalya'da Yediarıklar sakinlerine ayrılan alan sorunu çözüldü mü?

Taşınmaları için kendilerine yer ayrıldığını 16 yıl sonra öğrenen Yediarıklar sakinleri, alan gecekondu önleme bölgesinden çıkarılınca yıkıldı.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya'nın önemli gecekondu bölgesi olan Kepezaltı Mahallesi'nde bir kahve toplantısına katılan Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını burada yaşayan halkın vermesi gerekir" dedi.

Ahatlı, Antalya'nın en prestijli bölgesi oldu!

Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan, 6 yıl önce gecekondu yapılaşmasında bir varoş semti iken şimdi temel belediyecilik hizmetleri ve kamu yatırımları sonrasında Antalya’nın en prestijli bölgesi oldu.

Antalya'da raylı sistem Varsak'a bağlanacak!

Raylı sistem güzerhanın genişletileceğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Varsak'tan raylı sisteme binen ister Işıklarda, isterse Aksu'da, isterse de havalimanında inebilecek " dedi

Yabancıya konut satışının lideri Antalya oldu!

Yabancıya konut satışının lideri Antalya'da ev fiyatlarıysa yükseliyor. Satılık konutların metrekare ortalamasının 1389 lira, kiralıklarda da ortalama metrekare fiyatının 7 lira olduğunu açıklandı. Konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış yaşandı.

Antalya Yediarıklarda gecekondu sorunu Haberi

Antalya Yediarıklarda gecekondu sorunu

Antalya'da birileri en eski gecekondu semtlerinden biri olan Yediarıklar bölgesi ve gecekonduların buradan taşınması için tahsis edilen alana göz dikti. Önce Vakıflar tarafından gecekonduların taşınması şartı ile bir arsa tahsisi yapıldığının 16 yıl vatandaştan saklandığı ortaya çıktı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından ise Muratpaşa Belediyesi gecekonducuların taşınması için ayrılan alanı 'gecekondu önleme bölgesi' olmaktan çıkardı. 


DEĞERİ ÇOK ARTTI 

Kendileri için ayrılan arazinin lüks sitelerin arasında kalması nedeniyle değerlendiğini anlatan bölge halkı, "Devletin bize verdiği araziyi tam 16 yıl bizden sakladılar. Şimdi bu arazi değerlenince, başka şekilde değerlendirmek istiyorlar. Gecekondu sahiplerine verilmeyecek kadar değerli diye düşünüyorlar. Hakkımızı yedirtmeyiz" diye isyan ediyor. Yediarıklar bölgesinde işgaller 1965 yılında başladı. Turgut Özal döneminde çıkan imar affı ile 47 konut sahibi tapu tahsis belgelerini aldı. Bu haktan...