05 / 05 / 2024

antalya yol kenarına dikilen palmiyeler

antalya yol kenarına dikilen palmiyeler

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekolog İlhami Kiziroğlu, Antalya ve turistik ilçelerinin en işlek yol güzergahlarını hurma ve palmiye ağaçları dikilmesine bir anlam veremediğini söyle di...

Antalya Döşemealtı'na 468 adet yeni konut geliyor! Antalya Sun City satışta! Yeni proje!

Trinvest tarafından Antalya Döşemealtı'na villa tadında 468 adet konut geliyor. Antalya Sun City projesi satışa çıktı. İşte ayrıntılar...

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın!

Uzmanlar başta İstanbul olmak üzere birçok şehir için peş peşe uyarıyor. Deprem senaryoları konuşuldukça akıllara da 'Evim sağlam mı?' sorusu geliyor. 'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın...

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!

Hepsiemlak tarafından açıklanan Mayıs 2021 Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut yatırımları deniz kenarına yöneldi.

Gayrimenkul sahipleri için yol yapım giderlerinde yeni dönem!

Belediye Gelirleri Kanunu Harcamalarına Katılma Payı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Gayrimenkul sahiplerinden yol yapım giderlerinin 3’te 1’i ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı’ adı altında alınabiliyordu. Değişiklik ile bu madde zorunluluktan çıkacak. 

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Antalya Döşemealtı'na yeni devlet hastanesi müjdesi!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki hastane sorunu sona eriyor. 100 yataklı devlet hastanesinin inşaat ihalesinin 24 Temmuz ayında yapılacağı duyuruldu.

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Kastamonu'da öğrenciler üşümesin diye kulübe yaptı!

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Sada köyünde yaşayan Halil Demir, taşımalı sistemle okula giden çocukların üşümemesi için yol kenarına yaptığı kulübede soba yakarak, bekleyen çocukların ısınmasını sağlıyor...

ABD'de yüksek kiralar çalışanları bunalttı: Otoparklarda ofis akımı!

ABD’nin San Francisco şehrinde artan kiralar girişimcilerin #WePark hareketinin başlatmasına yol açtı. Ofis kiralarını karşılayamayan birçok kişi yol kenarında saati 2.5 dolar olan otoparklarda çalışmaya başladı.

Jet Fadıl'ın Antalya’daki arsasına yine talip çıkmadı!

’Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün Antalya Havalimanı yakınlarında bulunan 43 bin 404 metrekarelik arazisi 8 milyon 132 bin liraya satışa çıkarıldı. Ancak ihaleye katılım sağlanmadı.

antalya yol kenarına dikilen palmiyeler Haberi

antalya yol kenarına dikilen palmiyeler


Ekologlar ve çevre düzenlemecileri, belediyelerin yol süslemelerinde 'o bölgeye has' bitki türleri dikmesi tavsiyesinde bulunuyor. 


Ekologlar, ismini dünyaya narenciye diyarı ile duyuran Antalya'nın yol güzergahı ve en işlek yerine hurma ve palmiye dikilmesini yanlış buluyor. Palmiye ve hurma dikilmesi yerine yılın 12 ayı yeşil kalan portakal, limon, greyfurt ve mandalin dikilmesinin daha doğru olacağını söylüyor. 


Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekolog İlhami Kiziroğlu, Antalya ve turistik ilçelerinin en işlek yol güzergahlarını hurma ve palmiye ağaçları dikilmesine bir anlam veremediğini söyledi. Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) ekoturizmi üzerine konferans veren Kiziroğlu, narenciyede dünya markası olan Antalya'nın yol güzergahına hurma ve palmiye dikilmesine bir anlam veremediğini kaydetti. Kiziroğlu, "Antalya belediye başkanları yol kenarlarına palmiye ve hurma ağacı dikmekten vazgeçmeli. Yol güzergahlarına palmiye yerine mis gibi...