29 / 04 / 2024

antalyada kazı çalışmasında kilise mi bulundu

antalyada kazı çalışmasında kilise mi bulundu

Antalya ilinin Korkuteli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yeri bulundu. Antalya Müze Müdürlüğü görevlileri de kilisenin bulunduğu alanda inceleme yaptı.

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Mersin 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı çalışması mecliste konu oldu!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Kuşadası Karaova'daki asfalt çalışmalarında sona gelindi!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Karaova Mahallesi'nde bulunan Karaova, Selen Evler 3. ve Önder Sitesi 1. Sokaklar ve Flora Apart ile Havuzlukent sitesi yollarında sıcak asfalt döküm çalışmasında son aşamaya geldi.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

Kepez'de 3 mahalle için revizyon çalışması başladı!

Kepez Belediyesi, 4. kentsel dönüşüm projesi kapsamında Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallelerinde Revizyon çalışmasına başladı.

antalyada kazı çalışmasında kilise mi bulundu Haberi

antalyada kazı çalışmasında kilise mi bulundu

ANTALYA’nın Korkuteli İlçesi’nde kaçak kazı yapılan alanda Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yeri bulundu. Kazı yapan şüpheli gözaltına alınırken, müze yetkilileri bölgeyi korumaya aldı.


Korkuteli’ne bağlı Ulucak Susuz Mahallesi’nde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda kaçak kazı yaptığı belirlenen Z.K., jandarma tarafından gözaltına alındı. Çevrede güvenlik önlemi alan jandarma, yaklaşık 15 dönümlük arazide yaptığı incelemede mozaik işlemeler, dibek taşı ve büyük boş bir küp buldu.


Olay yerine gelen Antalya Müze Müdürlüğü görevlileri de inceleme yaptı. Bizans dönemine ait kilise ve yerleşim yeri bulunduğu tahmin edilen bölgede kazı çalışması başlatıldığı belirtildi.


Sözcü



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Ulucak Susuz Mahallesi’nde kaçak kazı...