12 / 05 / 2024

Antalyada otel yerine ev tercihi

Antalyada otel yerine ev tercihi

Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini dile getirdi.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Kiralık yazlıklara ilgi arttı!

Tatile çıkanlar koronavirüs salgını sebebiyle otel yerine müstakil evlerde kalmayı seçince, Aydın'ın Kuşadası ve Muğla'nın Marmaris ilçelerinde neredeyse boş yazlık kalmadı. 

Uyanık müteahhitler otel yerine rezidans inşa ediyor!

Çeşme'de bazı inşaat firmaları, otel yapmak için ruhsat alıyor ve otel yerine rezidanslar yapıyor. Havuzlu rezidanslar, yüksek fiyatlarla satılıyor. Birçoğu yazlık olarak kullanılan rezidanslar, Çeşme turizmini de olumsuz etkiliyor...

Gençoğlu Grubu’ndan Fındıklı’ya 100 milyon dolarlık yeni otel!

Kapalıçarşı'dan çıkan Gençoğlu Grubu, kuyumculuk ve AVM yatırımlarından sonra şimdi de otel yatırımıyla adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Grup, 40 milyon dolara satın aldığı İstanbul Fındıklı’daki binayı yıkıp yerine otel inşa edecek...

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane'deki otel inşaatına tepki!

Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi hanın yerine yapılan otel inşaatı vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Bolu'daki Kaşmir Otel yıkıldı!

Bolu İzzet Baysal Caddesi üzerinde 20 yıldır Kaşmir Otel olarak hizmet veren bina tamamen yıkıldı. Yıkılan binanın yerine yeniden bir bina yapılacağı öğrenildi.

Bursa Büyük Otel yıkılacak!

Uludağ'daki Büyük Otel, otel kayak sezonunun sonunda yıkılacak. Yerine 2 katlı 2 bin araçlık kapalı otopark, üzerine de futbol sahası ile basketbol tesisi yapılacak.

Antalya Gazipaşa'da yatırımcıya ruhsat müjdesi!

Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı dün yapıldı. Mecliste gündem dışı konuşan Başkan Çelik, Koru’daki iki otel yerine ruhsat verebildiklerini belirterek “Yatırımcılar gelirlerse ruhsatlarını imzalayabiliyorum” dedi.

Levent Uşkay İzmir'deki arsasına otel yerine zeytin sıkım tesisi kurdu!

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

Ali Kibar: İnşaat sektörüne girmeyi yeniden gözden geçiriyoruz!

Kibar Holding Başkanı Ali Kibar, "Şu an otel yapma zamanı değil. Otel yatırımlarımızı biraz geciktirdik. Bu alanlarda otel yerine ofis veya ticari alan yapmayı da tercih edebiliriz." dedi.

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Otel'in yerine yap-işlet-devret modeli yada TOKİ kanalıyla çok amaçlı, turizm, eğitim ve kültür amaçlı proje yapılmasını kararlaştırdı.

Doğuş Grubu'ndan Maslak'a yeni otel!

Doğuş Grubu'nun Maslak'taki Bankalar Caddesi'ndeki gökdeleninin yıkımı tamamlanmak üzere. Grup yıkımı süren gökdelenin yerine yeni bir otel inşa etmeyi planlıyor. Otelin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Antalyada otel yerine ev tercihi Haberi

Antalyada otel yerine ev tercihi

Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin konutlarda kalmayı seçtiklerini söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun yazın emlak kiralarında hareketliliğe neden olduğunu kaydetti. Sağlam, "Antalya'da son zamanlarda yapılan konutlar otelleri aratmayacak lükslükte yapılıyor. 


Konutları tercih eden yerli ve yapana turistler genelde aileler oluyorlar. Bazı tatilcilere ev ortamı daha rahat geliyor" diye konuştu. Tatilcilerin geçmişte bazı emlakçılardan ya da kara borsadan fahiş fiyatlarda konut kiraladığını ifade eden Sağlam, tatilcilere seslenerek, emlak kiralamadan önce odadan gerekli bilgileri almalarının mümkün olduğunu söyledi. Sağlam, "Konut ararken sadece belirli bir yere takılıp kalmasınlar, belirli bölgede birkaç emlakçıya giderek fiyatları değerlendirsinler ya da odamıza gelip gerekli bilgileri alsınlar. Çünkü emlak fiyatlarında herhangi bir standart yok. Aynı binanın içinde farklı fiyatlarda ( oturanlar var" diye...