04 / 05 / 2024

Antalya Gazipaşa'da yatırımcıya ruhsat müjdesi!

Antalya Gazipaşa'da yatırımcıya ruhsat müjdesi!

Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı dün yapıldı. Mecliste gündem dışı konuşan Başkan Çelik, Koru’daki iki otel yerine ruhsat verebildiklerini belirterek “Yatırımcılar gelirlerse ruhsatlarını imzalayabiliyorum” dedi.



Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı dün yapıldı. Mecliste gündem dışı konuşan Başkan Çelik, Koru’daki iki otel yerine ruhsat verebildiklerini belirterek “Yatırımcılar gelirlerse ruhsatlarını imzalayabiliyorum” dedi.


GAZİPAŞA Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Gazipaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da başlayan toplantıya, CHP Belediye Meclis Üyesi İlker Erdoğan mazeretli olarak katılmadı.


“TÜRK MİLLETİ HAİNLERE ASLA MÜSAADE ETMEYECEKTİR”


Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Çelik, şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirterek, siyasi parti gözetmeksizin bu günlerde birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi. Başkan Çelik, “Büyük olmak, var olmak, güçlü olmak kolay bir şey değil. Ben inanıyorum ne Türk ordusu ne de Türk milleti hainlere asla müsaade etmeyecektir. Ateş düştüğü yeri yakar, o gencecik çocuklar şehit düştükçe hepimizin yüreği yanıyor. Fakat bu ülke için ölmek gerekiyorsa ben inanıyorum, hepimiz ölmeye hazırız. İnşallah bu günlerde geçecek” dedi.


“GÜNÜMÜZ SİYASET YAPMA GÜNÜ DEĞİL”


CHP Grup Sözcüsü İsmet Tok, aynı fikirlere katıldıklarını belirterek, “Günümüz siyaset yapma günü değil. Günümüz birlik ve beraberlik, vatanın selameti için yapılması gerekenler neyse onların yapılması gerekiyor. Şehitlerin gelmediği ve mağdur bir şekilde çocuklarımızın, sokakta yürüyen gençlerimizin, anne-babaların yok olmamalarını temenni ediyoruz. Ülkemizin gerek yurt içinde gerek yurt dışında birlik, beraberlik içinde devamını Allah’tan temenni ediyorum” diye konuştu. MHP Grup Sözcüsü Nazmiye Gül Özgörü’de aynı görüşte olduklarını bildirdi. Konuşmaların ardından Ak Parti Grubunun gündem dışı maddesi oylanarak oybirliği ile gündeme eklendi.


Rıfat Değirmenci’nin İstiklal Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi 78 ada 28 nolu parselin dükkan yüksekliğinin asma kat yapılırken 6 metre olarak kullanılması talebiyle ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon Raporunu okuyan Mustafa Avcı, “Söz konusu talebin parsel bazında uygulanması mümkün olmayacağından, Bülent Ecevit Caddesi boyunca yolun sağ ve sol tarafında bulunan zemin kat ticari alanlarında dükkan yüksekliğinin subasman dahil 6 metre olarak uygulanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.


“KÖYLÜLER KEÇİSİNİ SOKAĞA BIRAKAMAYACAK”


Şahinler Mahallesi’nde 4342 sayılı Mera Kanununun 14. maddesi gereğince tahsis amacı değişikliği yapılmasıyla ilgili imar komisyonu raporu görüşüldü. CHP ve MHP Grupları İmar Komisyonu’nda olumlu görüş bildirmelerine rağmen aksi yönünde oy kullanacaklarını açıkladılar. Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü İsmet Tok, “Bizim köylerimiz her ne kadar mahalle statüsüne girdiyse de bizim yaşantı kültürümüz hala köy yaşantısıdır. Kanunun ilgili maddesinde belediye sınırları içerisinde büyükbaş hayvanlar, besihaneler barındırılamaz, beslenemez, bulundurulamaz şeklinde hüküm vardır. Buna rağmen bizim halkımızın geçim kaynağı olan bu besileri, Gazipaşa’nın merkez mahallelerinde dahi yapmaktayız. Biz meraları imar planına dahil etmek üzere statüsünü değiştirmeye kalkmamız halinde bizim mahalleli dediğimiz, köylerimizin bir keçisini dahi sokağa bırakma şansı yoktur. Bu nedenle CHP grubu olarak bunu reddi yönünde oy kullanacağız. Sonuç itibariyle imar planına yönelik yapıldığında buraların satılacağı görüşündeyiz. Bu gibi yerler belediyemize gelir kaynağı olacaktır ama halkımızın mağduriyeti belediyenin gelir kaynağını kat kat aşacaktır” şeklinde konuştu.


“YÖRE HALKININ GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ”


MHP Grup Sözcüsü Özgörü, “Komisyonda bende olumlu görüş bildirdim. Ancak olumlu görüş bildirdikten sonra vatandaştan çok büyük bir tepki olduğunu öğrendim. Bu yer Şahinler Mahallesi hudutları içerisinde. O yöre halkının görüşü olmadan böyle bir şeyin bende yapılamayacağı görüşündeyim” dedi.


“KÖYLÜYLE GÖRÜŞTÜM”


Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, şu anda meranın üzerinde işgalcilerin olduğunu belirterek “Biz meranın hepsini almıyoruz. Biz buraya el atıp düzenlemezsek, 3 sene içinde burası mantar gibi dolacak. Birisi konteynır koymuş, birisi duvar örmüş, 3-4 kişi sürmüş. Kimlerin işgal ettiğini de biliyorum, Şahinler’le alakası olmayanlar bile gitmiş” diye konuştu. Bu konuyu mahalle muhtarıyla defalarca görüştüğünü de aktaran Başkan Çelik,”Sabah muhtar 7-8 kişiyle beraber geldi.  Kendilerine de söyledim. Vatandaşın topraklarını alıp orada hayvancılık yapmayın gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Onlara buranın planlamasını bitirdikten sonra belli bir kısmını köylünün adına çıkaracağımızı söyledim. ‘O zaman biz itiraz etmeyeceğiz, yazı getirdiğiniz zaman imzalayacağız’ dediler” dedi. Yaklaşık 825 dönüm alanın sadece 70 dönümünü alacaklarını ifade eden Başkan Çelik, “Bizim burada yerimiz var. Yerlerimiz arasındaki boşluğu düzeltip, planlamayı yaptıktan sonra yayla evleri projemiz olacak. Tek tip bir proje olacak” diye konuştu. Komisyon raporu MHP ve CHP’nin hayır, Ak Partili Ahmet Büyükakça’nın çekimser kalmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi.


“ÇOK GEÇ KALINDI”


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde 73 hektar büyüklüğündeki alanda 18. madde uygulamasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile ilgili yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “Pazarcı Mahallesi’nde denize giderken yolun sağ tarafında bir plan değişikliği yaptık. Plan değişikliğimiz Büyükşehirde aylardır bekliyordu. Bunu imar komisyonu ve Menderes Başkanımla bizzat görüştüm. Büyükşehir Meclisi’nden geçirdik, sonuç olarak imar planımız onaylandı. Burada bir 18. uygulaması çalışmamız olacak. Zaman kazanmak için bu konuyu komisyona havale etmeyi düşünmüyoruz. Çok geç kalındı, orada inşaat bekleyen bir sürü insan var. Yeni Mahalle ve burayı hızlıca 18. madde uygulamasını yapıp bitirip açmamız lazım” dedi. CHP ve MHP Grup Sözcüleri konunun komisyona havale edilmesini gerektiğini belirttiler. Başkan Çelik konuyu, komisyona havale etmeden oylamaya sundu ve oy çokluğuyla geçti.


“OTELLERE RUHSAT VEREBİLİYORUM”


Koru’daki otel yatırımcıları için şu anda ruhsat verebildiklerini kaydeden Başkan Çelik,”Ben yatırımcılara haber gönderdim. Koru’daki 2 çevrili yer için ruhsat verebiliyoruz. Gelirlerse ruhsatlarını imzalayabiliyorum. Dünyadaki bu konjektörden dolayı çekinebilir insanlar. Bu yatırımlar 50-60 milyon dolarlık büyük yatırımlar. Ama güzel gelişmeler var” şeklinde konuştu.


Gazipaşa Manşet


Geri Dön