27 / 04 / 2024

antalyanın ihracatı

antalyanın ihracatı

Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Çelikte ihracat kaybı derinleşiyor! Kayıp yüzde 50’yi bulabilir!

Çelik sektörünün ihracat kaybı derinleşmeye devam ediyor. Yüzde 50oranındaki ihracat kaybıyla yılı tamamlamaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesini istiyor.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türkiye’de bal sahteciliğinin önüne geçilemezken, bunun nedeninin sahte bal üretmenin kolay ve anlaşılmasının ise çok zor olması olarak görülüyor.  Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması piyasaya önemli bir kapıyı kapatacak gibi görünüyor.

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

Şeker fiyatları 6 senenin zirvesine fırladı!

Mısır'ın ihracat kısıtlamalarının küresel arzı sıkılaştıracağı endişesiyle, şeker vadeli işlemleri 6 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

Türkiye İhracat Kredi Bankası, 2022 yılında 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta desteği sağladı. 2.500’ü aşkın ihracatçıya ise kefaletle 13 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.

antalyanın ihracatı Haberi

antalyanın ihracatı


Antalya'nın şubat ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bu yılın ilk 2 ayındaki (Ocak-Şubat) toplam ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 230,7 milyon dolar, sadece şubat ayı ihracatının ise yüzde 2,15 artarak 109,9 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.


Yaş meyve ve sebze ürünlerinin ihracatında son dönemde yoğun sıkıntılar yaşanmasına rağmen şubat ayında bu sektörün ihracatının yüzde 10,4 oranında artışla 46,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Satıcı, şöyle devam etti:


"Madencilik sektörü ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49,7'lik bir artışla 18,1 milyon dolar düzeyine yükseldi. Şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştiren diğer sektörler ise sırasıyla...