06 / 05 / 2024

antep evleri mimarisi

antep evleri mimarisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Antep evlerinin bir mimarlık örneği değil yaşam tarzı olduğunu söyledi

Kendo Kemer Evleri Sitesi'ne SOTCA'dan ödül!

Göktürk’te yer alan Kendo Kemer Evleri Sitesi, doğayla bütünleşen özgün mimarisi ile Sign of The City Awards (SOTCA) Tamamlanmış En İyi Müstakil Konut ödülünü kazandı...

Seba Küçükbük Evleri Mayıs 2019'da teslim edilecek!

Seba Küçükbük Evleri sadece yazlık bir proje değil. 4 mevsime uygun mimarisi, yerleşime yakınlığı ve hizmetleriyle her zaman keyifle yaşanabilecek bir hayat sunuyor. 

Kuleli Evleri Poyraz II özel mimarisi ile dikkat çekecek!

Farklı daire tipleri ile öne çıkan Kuleli Evleri Poyraz II, ev sahibi olmak isteyenlerin yaşam ihtiyaçlarına hitap eden özel mimari çözümler sunuyor.

Kuleli Evleri Bomonti'de teslimler 2016 Aralık'ta!

Yıldırım Yapı Grubu, İstanbul'un yeni çekim merkezi Bomonti’de yeni bir proje hayata geçiriyor. 69 konutluk butik proje olan Kuleli Evleri Bomonti, az katlı yatay mimarisi, geniş teraslı daire seçenekleri ve dükkânlarıyla Bomonti’nin geleceğini şekillendi

Kuleli Evleri Bomonti Aralık'ta teslim!

Yıldırım Yapı Grubu, Bomonti’de yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 69 konutluk butik proje olan Kuleli Evleri Bomonti, az katlı yatay mimarisi, geniş teraslı daire seçenekleri ve dükkânlarıyla Bomonti’nin geleceğini şekillendirecek.

Adapazarı'ndaki ahşap ev mimarisi ile dikkat çekiyor!

Adapazarı’nda çizgi filmlerdeki evleri andıran şirin ahşap ev, mimarisi ile dikkat çekiyor. Evi görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alamıyor.

Şahinbey Yazıcık Konutları'nda sona gelindi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları’nda incelemelerde bulundu.

Viyana'da Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi!

Fatih Sultan Mehmet Vakı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saatçi, Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.

Yıldırım Yapı Kuleli Evleri'nde fiyatlar 440 bin TL'den başlıyor!

Kuleli Evleri Bomonti çok özel bir yaşam merkezidir. Az katlı yatay mimarisi, geniş teraslı daire seçenekleri ve hayatınızı kolaylaştıracak birbirinden özel dükkanlarıyla Bomonti’nin yeni göz bebeği...

Şahinbey'deki Antep Evleri restorasyon edilerek turizme açıldı!

Şahinbey Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında restore ederek kullanıma açtığı tarihi Antep Evleri yoğun ilgi görüyor.

Şahinbey Yazıcık Konutları ne zaman teslim?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları'nın 4 ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Gaziantep Yazıcık Konutları ne zaman teslim?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları’nın 4 ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Yazıcık Konutları 4 ay sonra tamamlanacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları’nın 4 ay sonra tamamlanacağını söyledi.

antep evleri mimarisi Haberi

antep evleri mimarisi

Ömer Asım Ersoy Kültür Merkezi’nden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Antep Evlerinde Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları’ konulu panelde Antep evlerinin ortaya çıkmasını ve bugüne kadar gelmesindeki ayrıntıları anlatan Güzelbey, herkesin Antep evlerine sahip çıkmasını istedi.

   Gaziantep’te tescilli 580 Antep evinin bulunduğunu, ancak bunun 5 katı da tescilli olmayanların bulunduğunu ifade eden Güzelbey, bu evlerin sivil mimarlık örneği olduğunu belirtti.

   İnsanların Antep evlerini kendi başlarına bela olarak gördüklerini, bundan kurtulmak için birçok evi yıktıklarını belirten Güzelbey, “Ancak biz bu evlerin çoğunu ya kendimiz ya da kenti varlıklı insanlarının satın alması ile kurtardık. Bu evleri açık oto park yaparsak üç beş kuruş para kazanırız. Düşünce buydu. Biz bu düşünceyi tersine çevirdik ve Antep evlerine sahip çıktık.” dedi.

   2004 yılında bir...