05 / 05 / 2024

antik iyon kenti

antik iyon kenti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Antik İyon kentini birbirine bağlayacak 350 kilometrelik “tematik yol" için STK’lar ile saha çalışmalarına başladı. 6 rotada oluşturulacak projede ana hedef, Karaburun yarımadasını tanıtmak.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antik Satala Kenti yeniden imar edilecek!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki dağın eteğine Doğu Roma İmparatorluğu döneminde sınırı muhafaza etmek amacı ile kurulduğu tahmin edilen Satala kenti turizme kazandırılacak. 

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı!

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 4 kilometrelik Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Parion Antik Kenti'nin haritası çıkarılacak!

ÇANAKKALE’de 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları kapsamında antik kentin arkeojeofizik haritası çıkarılacak.

UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'ne destek sağlayacak!

Irak'taki antik kent Samarra'nın korunması ve işletilmesine destek verilecek. UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'nin korunması ve işletilmesine destek sağlayacak.

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

antik iyon kenti Haberi

antik iyon kenti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin güneybatı aksında kurulmuş 6 antik İyon kenti Ephesos, Kolophon, Lebedos, Teos, Klazomenai ve Erythrai’yi birbirine bağlayarak, Karaburun yarımadasını saracak “tematik yol” için alan çalışmalarına başladı. 


Yürüyüş, bisiklet, tarih, bağ, zeytin ve deniz olmak üzere altı rotada oluşturulacak İyon Yolu’nun bisiklet rotası ile Eurovelo Avrupa Bisikletli Turizm ağına, bağ rotası ile Wine Cities ağına, zeytin rotası ile Gurme Şehirler ağı Delice ve Slow Food’a dahil olması öngörülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek ultra maratonlar, macera, orientiring, bisiklet, su sporları yarışları ve bölgeye özgü tematik şenlik ve festivallerle 350 kilometrelik rotaya ulusal ve uluslararası nitelik kazandırmayı hedefl iyor. 


Selçuk Efes’ten başlayarak Çeşme Ildır- Erythrai’ye oradan Mimas hattı ile Karaburun’a ulaşacak olan ana rotaya tali güzergahlar da eklenerek bölgenin tarihsel, doğal...