03 / 05 / 2024

antik kentler turizm

antik kentler turizm

Bakanlık talana el koydu. Define avcılarının paramparça ettiği Muğla'daki antik kentler, turizme kazandırılıyor. Muğla'da birçok uygarlığın izini taşıyan 173 antik kent, yeniden ayağa kalkacağı günü bekliyor...

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Antik Palas Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Antik Palas Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Abdurrahim Güler, Medet Akarsu ve Şakir Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

Termal kentler oluşturulacak!

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarında tarihi yapının orijinal dokusuna uygun malzemeler kullanılmadığına yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu tepki aldı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığını iddia etti.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

antik kentler turizm Haberi

antik kentler turizm

Muğla'da birçok uygarlığın izini taşıyan ve tarihe ışık tutacak 173 antik kent, yeniden ayağa kalkacağı günü bekliyor. Muğla'da bugüne kadar 22 antik kent turizme açılırken, Amos, Mylasa, Asarcık, Karyanda, Pedesa, Amnistos antik kentleri define avcıları tarafından talan edilmiş durumda. İl Kültür Müdürlüğü talanın önüne geçmek için çalışmalara hız verdi. Müdür Kamil Özer, "Antik kentler açısından çok zenginiz. Ancak bunların bazılarını turizme kazandırdık. Diğerlerini de ayağa kaldırmak turizme kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Antik kentler 2013 yılının 9 aylık döneminde 773 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bu ziyaretlerden 3.8 milyon lira gelir elde edildi" diye konuştu. 




MUSTAFA...