21 / 05 / 2024

antik kentteki çarşı yeniden yapılacak

antik kentteki çarşı yeniden yapılacak

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti içinde yer alan kapalı pazar yerinin gün yüzüne çıkarılarak turistik amaçlı alışveriş yapılabilecek hale getirileceği bildirildi.

Muş'taki tarihi çarşıda sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muş Belediyesi, tarihi çarşıda sağlıklaştırma çalışmalarına başlıyor.

Manisa Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor!

Kentteki kültürel mirası korumak için yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızla sürüyor.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar çarşısını da yeni yüzüne kavuşturacak.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı'nda son durum!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Adıyaman Perre Antik Kentteki mozağin üzerine koruma evi yapıldı!

Kommagene Uygarlığı’nın büyük kentlerinden biri olan Adıyaman'da ki Perre Antik Kentte ortaya çıkartılan fakat daha sonra üzeri kapatılan, mozaiğin üzerine koruma evi yapıldı.

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Düzce'de antik kentteki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Prusias ad Hypium antik kentindeki çalışmalar devam edecek!

Bugünkü Konuralp beldesinin bulunduğu bölgede yer alan ve Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen antik kentteki kazı çalışmalarının devam edeceği bildirildi

İzmir Pamucak Sahili'ne arıtma tesisi yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığının yetkilendireceği şekilde inşa edilecek arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için Pamucak Yolu'nun güneyi ile Antik Kanal arasında kalan arazinin tahsis edilebileceği konusunda ortak karar alındı.

Adana Şar Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor!

Adana'da ''Kilikya Komanası'' diye anılan Şar Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, antik kent ziyaretçilerini beklemeye başladı.

antik kentteki çarşı yeniden yapılacak Haberi

antik kentteki çarşı yeniden yapılacak

     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Yenicekent beldesindeki Tripolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

     Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın da katıldığı incelemelerin ardından Vali Demir, gazetecilere açıklama yaptı. 

     Tripolis'in, Hierapolis ve Laodikya ile MÖ 2. yüzyılda bölgenin üç önemli kentinden birisi olduğunu belirten Demir, Tripolis'in ticaret ve dokumanın ve tarım önemli bir merkezi olduğunu dile getirdi. 

     Vali Demir, son 15 yılda değişik üniversitelerin kısa dönemli kazı çalışmalarının yetersiz kaldığı antik kentte Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ortaklığıyla kazı yapılmasına onay verildiğini anlattı. 

     Kazıların 5,5 ay önce başladığını, 15 yılda katedilemeyen mesafenin alındığını, kazıların yıl boyu devam edeceğini söyleyen Demir, şöyle devam etti: 

     ''5,5 ayda açık pazar...