07 / 05 / 2024

Antik Mendirek ve çevresi uygulama imar planı

Antik Mendirek ve çevresi uygulama imar planı

Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi için yapılan 1/ 1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı başvuru İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından değerlendiriliyor...

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Antik Palas Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Antik Palas Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Abdurrahim Güler, Medet Akarsu ve Şakir Yıldırım ortaklığında kuruldu.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı!

Yapımı 3 yıl süren ve bünyesinde, Soli-Pompeipolis Antik Kenti, Elaiussa-Sebaste Antik Kenti ve Yumuktepe Höyüğü'nden çıkan eserlerin de aralarında olduğu Mersin Arkeoloji Müzesi, açıldı.

İzmir Selçuk'a teleferik müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a yaptığı ziyarette ise Efes Antik Kanalı ve Selçuk Meryem Ana'ya yapılması planlanan teleferik ile ilgili müjde verdi.

Yurtbay Seramik'in iki yeni serisi koleksiyondaki yerini aldı!

Yurtbay Seramik doğadan ilham alarak, doğanın tüm dokularını seramiğe taşımaya devam ediyor. Ahşap görünümlü iki yeni seri, 'Antik Wood' ve 'Samba' sonbahar koleksiyonu arasındaki yerini aldı.

Yurtbay Seramik'ten Antik Wood ve Samba koleksiyonu!

Yurtbay Seramik doğadan ilham alarak, doğanın tüm dokularını seramiğe taşımaya devam ediyor. Ahşap görünümlü iki yeni seri, “Antik Wood” ve “Samba” sonbahar koleksiyonu arasındaki yerini alıyor.

Yurtbay Seramik'in iki yeni serisi koleksiyonu arasındaki yerini aldı!

Yurtbay Seramik doğadan ilham alarak, doğanın tüm dokularını seramiğe taşımaya devam ediyor. Ahşap görünümlü iki yeni seri, “Antik Wood” ve “Samba” sonbahar koleksiyonu arasındaki yerini alıyor.

Şile Limanı yenileme ve rekreasyon çalışmaları başlıyor!

Sözleşmeye göre Mayıs ayı sonrasında 7 ayda tamamlanması hedeflenen proje büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek ve liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Kaunos'taki antik tiyatro restore edilecek!

Prof. Dr. Cengiz Işık Geçen yıl UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kaunos Antik Kenti'nde yer alan Apollon kutsal tapınağı ve Sultaniye kaplıcalarında kazı, tiyatroda ise restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti...

Troya Antik Kenti'ndeki müzenin yapımı tamamlandı!

Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişi bulunan Troya Antik Kenti'nde geçen yıl yapımına başlanan müzenin tamamlanmasıyla, bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle Rusya'daki "Troya hazineleri"nin yurda getirilmesi çalışmaları hızlandırılacak.

Prusias ad Hypium antik kentindeki çalışmalar devam edecek!

Bugünkü Konuralp beldesinin bulunduğu bölgede yer alan ve Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen antik kentteki kazı çalışmalarının devam edeceği bildirildi

Antik Mendirek ve çevresi uygulama imar planı Haberi

Antik Mendirek ve çevresi uygulama imar planı


Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi için 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı için 20 Eylül 2013 tarihinde Tuzla Belediye Başkanlığı tarafından başvuruda bulunuldu.


Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi için 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı mevcut. 83 bin metrekare alanı kapsayan Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi imar planının kapsadığı bölgede şahıs, Tuzla Belediyesi ve hazineye ait alanlar yer alıyor.


Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı ile 3. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olarak görünüyor.



Gülcihan YELKENCİ /...