22 / 05 / 2024

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy

Bugünkü İzmir'in ilk yerleşim yeri Antik Smyrna'daki Agora kazıları sırasında ortaya çıkan bin 800 yıllık hamamın, depo ve yaşam alanı olarak kullanılan yer altındaki 2. katı ve galerileri bulundu

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

Tokat Komana Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Tokat'taki Komana Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarının başkanlığını yapan Burcu Erciyas, kazıların bu yılki bölümünü tamamladıklarını söyledi.

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Yozgat Pteria Antik Kenti'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan "Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti"nde kazı sezonu tamamlandı. Kazı sonunda Demirçağı'na ait binalar, odalar, objeler ve buluntu grupları elde edildi.

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy Haberi

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antik Smyrna'nın kent merkezinde kamu yapıları bulunduğunu, bu yapılardan birinin de bin metrekarelik alana sahip hamam olduğunu belirtti.


Antik kaynakların İzmir'de çok sayıda hamamın varlığına işaret ettiğini dile getiren Ersoy, ''Kaynaklarda adı geçen hamamlardan birine, belki de ilkine rastladık. Bu hamamın en önemli özelliklerinden biri alttaki galerileri. Üstteki hamamda sıcaklık, soğukluk gibi kısımlar var, alttaki galerilerin de depo ve yaşam alanı olarak kullanıldığını tahmin ediyoruz. 2 katlı hamam yapısı bugüne kadar başka yerde tespit edilebilmiş değil''...