15 / 05 / 2024

AOÇ arazileri kamu kuruluşlarına kiralanıyor mu

AOÇ arazileri kamu kuruluşlarına kiralanıyor mu

Sayıştay Başkanlığından, AOÇ arazilerinin kamu kuruluşlarına uzun vadeli kiralandığına, bu durumun da kanuna karşı hile olduğuna ilişkin tespit içeren bir rapor bulunmadığı bildirildi.

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinden tahsil edilecek gelire erteleme!

Kovid-19 salgınının turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler kapsamında, kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirin 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecek gelirler, 6 ay süreyle ertelendi" diye konuştu.

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

Kamu arazileri ihalesiz tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre, ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerler, ihalesiz turizmcilere tahsis edilecek.

Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat planını açıkladı. Plana göre, kamu kurumlarına tahsis edilmiş atıl durumdaki Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Kamu arazileri beklentinin altında satılıyor!

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, "Beklentilerin altında fiyatlara kamu arazileri satılıyor'' diyerek, belediyelerin arsa satış ihalelerindeki sonuçlarını değerlendirdi.

AOÇ arazileri kamu kuruluşlarına kiralanıyor mu Haberi

AOÇ arazileri kamu kuruluşlarına kiralanıyor mu

Sayıştay Başkanlığı, ulusal bir gazetede yer alan "Sayıştay: Hileli Saray" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Sayıştay Kanunu'nun ilgili maddesine göre, "3346 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri İle Fonların Türkiye Büyük Millet Meclisince Denetlenmesinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" kapsamındaki kamu işletmelerinin denetimi sonucunda düzenlenen raporlara, "Rapor Değerlendirme Kurulu" tarafından son şekli verildiği ve aralık ayı sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.


"Habere konu olan AOÇ'nin 2014 yılı işlemlerinin denetimi sonucunda düzenlenen rapor da aynı şekilde 2015 yılı sonunda, nihai şekli verilmiş haliyle TBMM'ye sunulacaktır. Dolayısıyla haberde yer aldığı gibi AOÇ arazilerinin kamu kuruluşlarına uzun vadeli kiralandığına bunun da kanuna karşı hile olduğuna ilişkin tespit içeren herhangi bir Sayıştay raporu...