15 / 05 / 2024

AOÇ arazilerinin sayıstaş raporu var mı

AOÇ arazilerinin sayıstaş raporu var mı

Sayıştay Başkanlığından, AOÇ arazilerinin kamu kuruluşlarına uzun vadeli kiralandığına, bu durumun da kanuna karşı hile olduğuna ilişkin tespit içeren bir rapor bulunmadığı bildirildi.

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

AOÇ arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması ihalesini Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş. kazandı.

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31400 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da ağır hasar yapan depremler ve aralarındaki yıl sayıları!

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu,  İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayılarını kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Giresun'daki tapulu arazilerin orman arazisi sayılması mecliste!

Giresun ilindeki bir köyde yaşayanların tapulu arazilerinin orman arazisi sayılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinin hak sahiplerine kiralanmasıyla ilgili soru önergesi!

2018 ve 2019 yıllarında tarım arazilerinin hak sahiplerine uygun bedelle kiralanması uygulamasından yararlanan çiftçi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinin kiralanması meclis gündeminde!

Tarım arazilerinin hak sahiplerine doğrudan ve uygun bedelle kiralanması uygulamasından yararlanan çiftçi sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

2B ve hazine arazilerinin satışında yaşanan sorunlar TBMM'de!

Tarım girdi fiyatları, 2B ve hazine arazilerinin satışları ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarından dolayı çiftçilerin yaşadıkları sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. 

Ağaoğlu Bağcılar projesi için geri sayım başladı!

Çekmeköy'deki yeni projesini 21 Eylül'de yapacağı lansmanla tanıtacak olan Ağaoğlu İnşaat, Bağcılar projesi için de düğmeye bastı. Projenin inşa edileceği alana tabela asıldı.

Ali Ağaoğlu'nun reklam yüzü olması satışları nasıl etkiliyor?

Para dergisinin bu haftaki sayısında Melis Tosyalı, Ali Ağaoğlu'nun reklamlarda oynamasının konut satışlarını nasıl etkilediğini değerlendirdi. İste o yazı...

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve tescili ile 5403 sayılı Kanun İstisnasına dair duyuru yayımladı.

Gayrimenkul sermaye iradı faal mükellef sayısı Mayıs'ta yükseldi!

Türkiye'de faal vergi mükellefi sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak, 10 milyon 170 bin 478'e çıktı. Gayrimenkul sermaye iradı faal mükellef sayısı 1 milyon 708 bin 382'den 1 milyon 832 bin 163'e yükseldi.

AOÇ arazilerinin sayıstaş raporu var mı Haberi

AOÇ arazilerinin sayıstaş raporu var mı

Sayıştay Başkanlığı, ulusal bir gazetede yer alan "Sayıştay: Hileli Saray" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Sayıştay Kanunu'nun ilgili maddesine göre, "3346 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri İle Fonların Türkiye Büyük Millet Meclisince Denetlenmesinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" kapsamındaki kamu işletmelerinin denetimi sonucunda düzenlenen raporlara, "Rapor Değerlendirme Kurulu" tarafından son şekli verildiği ve aralık ayı sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.


"Habere konu olan AOÇ'nin 2014 yılı işlemlerinin denetimi sonucunda düzenlenen rapor da aynı şekilde 2015 yılı sonunda, nihai şekli verilmiş haliyle TBMM'ye sunulacaktır. Dolayısıyla haberde yer aldığı gibi AOÇ arazilerinin kamu kuruluşlarına uzun vadeli kiralandığına bunun da kanuna karşı hile olduğuna ilişkin tespit içeren herhangi bir Sayıştay raporu...