29 / 04 / 2024

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.



Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde uygun bir kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, daha önce yaz tatilleri ile adı anılan Bodrum ise kira fiyatlarında Türkiye’nin en önde gelen yerlerinden biri oldu.

Bodrum’da artık kışın da yaşayan insan sayısının katlanarak artması nedeniyle kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Hatta gelen haberlere göre, bazı ev sahipleri, yaz sezonunda daha fazla para kazanmak amacıyla, kiracılarına mayısta çıkma şartı getiriyor.

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

BODRUM’DAKİ EVLER ARTIK YERLİLERE BİLE YETMİYOR!

Konuyla ilgili bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Türkiye’da son yıllarda yaşanan kiralık ev sorununun Bodrum’da daha çok hissedildiğini söyledi. Alp,  “Bunun sebebi, pandemi sonrası 12 ay yaşayanların sayısının artmasına rağmen daire sayısında aynı oranda artış olmaması. Bu sebebten dolayı Bodrum’da artık evler yerlilere bile yetmiyor” diye konuştu.


Geri Dön