15 / 05 / 2024

aoç arazisinde kentsel dönüşüm mü olacak

aoç arazisinde kentsel dönüşüm mü olacak

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin kararların yürütmesini durdurdu.

İçerenköy Carrefour arazisinde başlatılan 1.402 konutluk yeni projede kapalı satış başladı!

Kalyon Kentsel Proje Yatırımları'nın iştiraki Kozyatağı İnşaat'ın İstanbul Ataşehir İçerenköy'deki Carrefour arazisinde inşa edeceği yeni projesinde kapalı satışlar başladı. Kalyon ve Gülaylar Group'un ortak yürüttüğü satışta metrekare fiyatları 3 bin 600 dolardan başlıyor. 

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

AOÇ arazisinde '2. kiralama ihalesi' iddiası!

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan Beştepe Külliyesi’nin karşısındaki arazi için özel ihale düzenlendiği öğrenildi. Otopark yapılması öngörülen alanı kimin kiraladığı duyurulmadı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar plan değişikliklerine mahkemeden dur!

Mahkeme, Ankara Çukurambar’da, TOKİ'ye devredilen ve satışa sunulan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Atatürk’ün mirasına aykırı konut ve ticaret alanına ilişkin plan değişikliklerinin yapılamaması kararını verdi. 

İzmir'deki yatırım ve kentsel dönüşüm programları mecliste!

İzmir ilindeki yatırım ve kentsel dönüşüm programları meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

10 yıldır Akyurt'un gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Ayık, Beyazıt mahallesinin 192 dönüm arazisinde modern ve yeni bir Akyurt'u ortaya çıkaracaklarını söyledi.

AOÇ arazisinde yapılan bina mahkemelik oldu!

Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) özel firmaya kiraya verilen arazi, sözleşmeye aykırı olarak kullanıldı. AOÇ, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi aleyhine dava açtı...

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündeminde!

Bakanlığın İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ağaoğlu'nun Çekmeköy'deki arazisinde terk alanı tartışması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na ait Çekmeköy’deki Mehmet Akif Mahallesi ile Şile Otobanı arasında kalan arazide terk alanı tartışması başladı. Ağaoğlu’nun; dini tesis, okul alanı ve sosyal alanların terkinin iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettiği ortaya çıktı.

Ağaoğlu'ndan Bağdat Caddesi'ne 5 kentsel dönüşüm projesi!

Ağaoğlu İnşaat Bağdat Caddesi'nde 5 kentsel dönüşüm projesi başlattı.Nakit alımlarda yüzde 10 indirim sağlanan Ağaoğlu İnşaat Bağdat Caddesi projeleri 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

Ankara'daki tarihi Marmara Köşkü yıkıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk’ün konut olarak kullandığı tarihi Marmara Köşkü'nün yıkıldığını bildirdi. Cumhuriyet'in simge mekânlarından olan köşk AOÇ arazisinde bulunuyordu.

AOÇ arazisinde ABD elçiliği olamaz!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti.

Gayrimenkul sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Ali Ağaoğlu," Bugün yarın İstanbul depremi bekleniyor ve dünyadaki herkes bunun farkında. Türkiye, seçim sonrası kentsel dönüşümü öncelikli gündem olarak belirlemeli. Bu konuda sözde değil özde seferberlik başlatalım" dedi.

aoç arazisinde kentsel dönüşüm mü olacak Haberi

aoç arazisinde kentsel dönüşüm mü olacak

Kurul, AOÇ alanının Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılabilmesi için “T.C. Başbakanlık Gazi Yerleşkesi (OGM) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, projeye ilişkin sınır teklifini onaylamasına ilişkin 16 Ocak 2012 günlü 136 sayılı kararlarının yürütmesini “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle ve oyçokluğu ile durdurdu.


AOÇ ÖZEL STATÜYE SAHİP

11 Haziran tarihli iki Kurul kararında da AOÇ sınırları içinde yer alan uyuşmazlığa konu proje alanının Atatürk Orman Çiftliği Kuruluş Kanunu çerçevesinde “özel statüye” sahip ve “Devlet malı” olduğu belirtildi. Çiftlik arazilerinin planlama ve uygulama bütünlüğünü ortadan kaldıracak biçimde lokal/mevzii çözümler öngörülmesi mümkün olmadığı bu nitelikte bir işlem olan kentsel dönüşüm ve gelişim ilanına ilişkin dava konusu Bakanlar Kurulu kararında “hukuka uyarlık bulunmadığı”...