27 / 04 / 2024

AOÇ arazisinin tahsisi

AOÇ arazisinin tahsisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören madde muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı.

Levent Gök'ten AOÇ arazisinin 74 dönümünün kiraya verilmesine tepki!

Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 74 dönümünün daha kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tepkilere neden oldu. 

AOÇ arazisinin 70 dönümü kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği’nin 1. derece doğal ve tarihi sit alanı statüsündeki 70 dönümlük otopark, rekreasyon ve tarım üretim alanı olarak kiraya verilecek. Toplam tahmini bedel 90 milyon TL olarak açıklandı. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ağaoğlu'ndan Bodrum'da 1 milyar dolarlık proje!

Ağaoğlu, 15 yıl önce satın aldığı 10 bin dönümlük Bodrum arazisinin üzerinde yeni projesine başlıyor. 1 milyar dolarlık yatırımla etaplar şeklinde inşa edilecek proje, orta gelir grubuna hitap ediyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı için karar bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı toplantısında tüm partilerin oy birliği ile mülkiyeti İBB’ye ait Başakşehir Stadı’nın 127 dönümlük arazisinin tahsisi konuşuldu.

AOÇ arazisinin yapılaşmaya açılmasının önü kesildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, yaptığı açıklamada Atatürk Orman Çiftliği arazisinin yapılaşmaya açılmasının önünün kesildiğini söyledi.

AOÇ arazisinin metrekaresi 10 kuruşa kiralanacak!

Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği arazisi kiraya veriliyor. Arazinin metrekaresinin 10 kuruşa kiralanacağı gündeme geldi. 

AOÇ arazisinin satışına yargıdan durdurma kararı! 

Mahkeme, TOKİ tarafından açık artırmayla satılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği arazisiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kiralama süresi 29 yıla çıkarılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin, üzerinde hayvanat bahçesi ve temapark yapılması için 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin bir düzenlemenin daha önceden gerçekleştirildiğini anımsatan Ağbal, temapark projesinin nihai aşamasına geldiğini açıkladı..

AOÇ arazisinin tahsisi Torba Yasa Tasarısı'ndan çıkartıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören madde muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı.

AOÇ arazisine yapılan saray tarımı etkiledi!

AOÇ arazisinin bir bölümüne saray inşa edilmesi ile birlikte çiftlikte tarım üretimi de darbe aldı. Rapora göre AOÇ’de buğday üretimi tarihinin en düşük seviyesine gerilerken arpa, kuru yonca, kuru çayır ve yeşil yonca üretimi ilk kez yapılmadı.

AOÇ arazisinin tahsisi Haberi

AOÇ arazisinin tahsisi

Varlık Fonu'na ilişkin maddeler torba tasarıdan çıkarıldı, Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören maddenin de metinden çıkarılması benimsendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Varlık Fonu’na ilişkin maddeler muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı. Bu konunun, ayrı bir kanun teklifi olarak yeniden Meclis'e sunulması öngörüldü. AOÇ’nin maddelerinin torbadan çıkarılmasına da karar verildi. Çiftlik içindeki bazı alanların 29 yıllığına bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören 10. maddesi tasarıdan çıkarılıyor. Ayrıca orman vasfını yitiren alanlardaki yapıların korunmasına olanak veren orman arazilerinin tahsisini düzenleyen 12. madde de geri çekilecek.


ARAZİNİN 29 YILLIĞINA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLMESİ TORBA YASAYA GİRMİŞTİ

Ankapark’ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin, 29 yıllığına Büyükşehir’e tahsis edilmesini düzenleyen ‘Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve...