07 / 05 / 2024

AOÇ atatürk evi sit alanı

AOÇ atatürk evi sit alanı

Atatürk Orman Çiftliği içine yapılan Erdoğan’ın Sarayı mahkeme kararları ve kamuoyu tepkisine rağmen yayılmayı sürdürüyor. Saray’ın güvenliği gerekçesiyle arazi içindeki Atatürk Evi de tarihi SİT alanı olmaktan çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 74 dönüm arazi metrekaresi 1.5 TL'den kiraya verilecek! 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kiralanmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulundu. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar plan değişikliklerine mahkemeden dur!

Mahkeme, Ankara Çukurambar’da, TOKİ'ye devredilen ve satışa sunulan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Atatürk’ün mirasına aykırı konut ve ticaret alanına ilişkin plan değişikliklerinin yapılamaması kararını verdi. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

AOÇ atatürk evi sit alanı Haberi

AOÇ atatürk evi sit alanı

Atatürk Orman Çiftliği içine yapılan Erdoğan’ın Sarayı mahkeme kararları ve kamuoyu tepkisine rağmen yayılmayı sürdürüyor. Saray’ın güvenliği gerekçesiyle arazi içindeki Atatürk Evi de tarihi SİT alanı olmaktan çıkarıldı.


Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun güvenliği gerekçesiyle yeni adımlar atıldı. AOÇ’ye yapılan ve halkın tepkisini çeken Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bölgeye yayılmayı sürdürüyor.


Bu kapsamda Ankara 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 10 Eylül 2015 tarihinde aldığı 2678 numaralı kararla AOÇ’deki Atatürk Evi, Tarımcı Atatürk Meydanı ve daha önce yıkılan Metin Emiroğlu İlkokulu’nun bulunduğu bölgeler tarihi sit alanı olmaktan çıkarıldı. Karara kurulun Yenimahalle Belediyesi üyesi Ayşe Betül Uyar’ın dışında muhalefet eden olmadı.


Bu karara karşın Atatürk Evi ve Marmara Köşkü binası tescilli olduğu için bu binalar yıkılamıyor veya bir değişiklik yapılamıyor. Ancak alınan kararla özellikle daha...