05 / 05 / 2024

AOÇ yapılaşması

AOÇ yapılaşması

AOÇ alanlarında 1/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı iptalinin ardından harekete geçen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ'de yapılaşmanın önünü açan Koruma Kurulu'na mahkeme kararını göndererek gereğini yapmasını talep etti.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Ankara 6. İdare Mahkemesi'nden AOÇ'taki yapılaşmaya dur!

Atatürk Orman Çiftliği’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı ile hayata geçirilecek yapılaşmaya mahkemeden red geldi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AOÇ arazisinin yapılaşmaya açılmasının önü kesildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, yaptığı açıklamada Atatürk Orman Çiftliği arazisinin yapılaşmaya açılmasının önünün kesildiğini söyledi.

AYM’den AOÇ’ye yapılaşma izni!

Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılaşmaya açılmasının iptal edilmesine CHP tarafından yapılan başvuruyu reddetti.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini söyledi...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Aydos Ormanı yapılaşmaya mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydos Ormanı'nın büyük ölçekli imar planlarını değiştirdi. Orman Aydos Kalesi, lokanta, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, gezi yolu, açık otopark gibi günübirlik tesis yapılaşmasıyla karşı karşıya.

AOÇ yapılaşması Haberi

AOÇ yapılaşması

ANKARA 5. İdare Mahkemesi'nin AOÇ alanlarında 1/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı iptal etmesinin ardından harekete geçen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ'de yapılaşmanın önünü açan Koruma Kurulu'na mahkeme kararını göndererek gereğini yapmasını talep etti. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Kaçak Saray, yollar ve Ankapark'ın yapılabilmesi için koruma kurulları tarafından onlarca karar alındı, şimdi o kararların hepsinin mahkeme tarafından iptal edilen 1/10.000'lik ana plan davasına göre hareket edilmeli"...