29 / 04 / 2024

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.



Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kuruçay, Çakırlar, Suiçeçek, Zümrüt, Aydınlık, Demirciler ve Yeni Mahalle'yi kapsayan toplantıda bölge halkıyla buluştu. Toplantıya Başkan Yardımcısı Ali Özkayacan, birim müdürleri, meclis üyeleri, 7 mahallenin muhtarı ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Antalya Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplantıda açıklamaları bulunan mahalle muhtarları, böyle bir toplantı yapılması nedeniyle Başkan Semih Esen'e teşekkürlerini iletti. Muhtarlar, belediyeye ilettikleri taleplerin kısa süre içerisinde yerine getirildiğini söyledi. Seçimden önce de buralara geldiğini ifade eden Semih Esen, “Bölgenin temel belediyecilik hizmetlerine ilişkin sorunlarını daha önceki toplantılarımızda bize iletmiştiniz. Ben belediye başkanlığına aday olduğumda Konyaaltı'nın 186 bin nüfusu vardı. Bugün itibarıyla 200 bin oldu. Hızla büyüyor. Konyaaltı 39 mahalleden oluşuyor. Bu mahallelerin 15'i şehir merkezinde, 24'ü ise ise kırsal bölgelerimizde. Konyaaltı sadece şehir merkezinden ibaret değil" açıklamasında bulundu.

AZ LAF, ÇOK İŞ 

Göreve gelir gelmez, yapılan değerlendirmelerde eldeki imkânları kırsal mahallelere yönlendirdiklerini kaydeden Başkan Esen, “Acil yol ihtiyacı olan bölgelerimizin yollarını yapıyoruz. Ekiplerimiz Konyaaltı'nın bütün noktalarında çalışmalarını sürdürüyor. Seçim döneminde sıkça kendimi ve projelerimi size anlattım. Benim konuşma zamanım bitti. Ben sizleri dinleyeceğim. Sizlerin taleplerini alarak, bunların çözümünü üreteceğiz. Söz bitti, çalışma zamanı. Bundan sonra az laf, çok iş" dedi.

Başkan Esen, bölge halkının en önemli sorunu olan imar planlarıyla ilgili konuştu. Semih Esen, “Bu bölgenin doğru bir planlamayla, köylünün elinden yerler çıkmadan yapılacak planlamayla imara kavuşturulması gerekir. Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım. Batı Çevre Yolu'nun kamulaştırma yapılmadan, yapılmış olmasından kaynaklı kapımıza hızlı dayanan bir planlama konusu var. Normalde karayolu yapılacağı zaman orada kamulaştırma yapılır, kamulaştırmadan sonra yol yapılır. Ancak orada öyle olmadı. Batı Çevre Yolu'nun etrafının belirli bir derinlikte planlanması gerekiyor. Bu işlemler yapılacak. Burası 185 hektar bir yer. Vatandaşın en memnun olacağı şekilde planlama yapılacak. Onun dışında önümüzdeki dönemlerde planlanması beklenen 400 hektarlık bir alan var. Bu bölge de sizin yerlerinize tekamül ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Konyaaltı Belediyesi ve vatandaşlarımızla birlikte bu planlanmayı gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, daha sonra tek tek vatandaşlarından gelen talepleri dinledi. İlgili birim müdürleriyle ilgili sorunların çözüleceğini kaydeden Semih Esen'e bölge halkı teşekkürlerini iletti.


Geri Dön