26 / 07 / 2024

Apartman afişleri

Apartman afişleri

Sözcü gazetesi Ekonomi sayfasında yer alan 'Apartmanın reklam geliri' başlığını alan köşe yazısında Apartmana verilecek olan reklamlardan gelir elde edip edilemeyeceği soruluyor. İşte köşe yazısı;

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

Mülkiye başmüfettişlerinden Açelya Apartmanı ile ilgili soruşturma!

Başkentte çökme riski olduğu için kontrollü yıkımına başlanan Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

İBB'nin Kanal İstanbul aleyhindeki afişleriyle ilgili inceleme tamamlandı!

İBB tarafından, Belediyenin kurumsal kimliği ve kamu kaynağı kullanılarak bastırılan ve üzerinde Kanal İstanbul Projesi aleyhinde ifadelerin bulunduğu afişlerin ilan panolarına asılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan araştırma tamamlandı.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir'de yaşanan depremde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılış anının, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Antalya Kırcami imar planının afişleri tahrip edildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’ndeki bilgilendirme panoları ve Kırcami bölgesine asılan ve ‘Kırcami İmar Planı’ afişleri tahrip edildi.

İnşaat firmaları Arap turistleri gözüne kestirdi!

500 bin dolarlık yatırım yapan kişiler ile 250 bin dolarlık konut satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verileceğinin açıklanması inşaat firmalarını harekete geçirdi. Firmalar, Atatürk Havalimanı’nda reklam afişleri asmaya başladı.

7 soruda apartman görevlisi!

Apartman görevlileri, bir apartmanda tam zamanlı olarak çalışabildiği gibi, binada haftada bir gün apartman ve bahçe temizliği, her akşam çöplerin toplanması gibi işleri yarı zamanlı olarak yapabiliyor. Peki apartman görevlisi 2017 maaşı ne kadar? Apartman görevlisi kaç saat çalışır? diyorsanız işt

Tekirdağ'da Kedi Apartmanı yapıldı!

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyesinde gerçekleştirilen bir diğer çalışmada ise kedi evlerinin yanı sıra mahallesinde çok sayıda kedi besleyen bir vatandaşın talebi doğrultusunda ’Kedi Apartmanı’ üretimi de yapıldı.

İnşaatçılara güvenlik ve görsellik uyarısı!

Memduh Büyükkılıç, inşaat sektöründe çalışan ve iş yapan şirketlere çevre temizliği, inşaat alan temizliği ve kent estetik yapısının korunması ile rastgele asılan ilan, reklam afişleri konusunda bilgi verdi.

Çevre Bakanlığı Tanıtım Müziği Yarışması afişleri belediye otobüsleri ve metrolarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışması için hazırlanan özel afişler vatandaşların beğenisine sunuldu.Çevre Bakanlığı Tanıtım Müziği Yarışması afişleri belediye otobüsleri ve metrolarda.

Apartman afişleri Haberi

Apartman afişleri

Soru: Apartman dış duvarlarına alınabilecek reklam tabela gelirleri gelir vergisine tabi midir? Tabi ise vergisi kaçtır? Murat Yüce


Yanıt: Reklam veya benzer bir amaçla, apartmanın dış cephesi bahçesi, çatısı gibi ortak alanlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelir, gayrimenkul sermaye iradı oluyor. Elde edilen bu gelir tevkifat suretiyle vergilendiriliyor. Gelir Vergisi Kanunu'nun 94/5 maddesine göre, kira bedelini ödeyenlerin yüzde 20 vergi tevkifatı yapması gerekiyor. Ayrıca reklam verenlerin KDV mükellefi olmaları durumunda, KDV hesaplanıp, sorumlu sıfatıyla beyan edilmesi...