27 / 04 / 2024

apartman asansör kuralları 2015

apartman asansör kuralları 2015

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Antalya Dostlar Sitesi’nin asansör beyin kartlarına haciz!

Antalya'da iki bloğu bulunan sitenin asansörlerine ait beyin kartları, 352 bin TL'lik borç nedeniyle haczedildi. Yaklaşık 25 gündür asansör kullanamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, işlemin iptali için dava açtı.

Kahramanmaraş’ta apartman asansörlerinin yüzde 80’inin tehlikeli!

Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hacı Ali Özal, işçi ölümleriyle gündeme gelen asansör kazalarıyla ilgili olarak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Özal, Kahramanmaraş’ın apartman asansörlerinin yüzde 80’inin tehlikeli olduğunu belirtti.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

apartman asansör kuralları 2015 Haberi

apartman asansör kuralları 2015

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansör, Belirli seviyelerde hizmet veren, sabit ve yataya 15 dereceden fazla bir açı oluşturan raylar boyunca hareket eden bir kabine sahip olup; insanların, insanların ve yüklerin, bir kişi kabine zorlanmadan girebiliyorsa ve kabinin içinde bulunan veya kabin içindeki kişinin erişim mesafesinde yer alan kumandalarla teçhiz edilmiş ise sadece yüklerin taşınmasına yönelik bir tertibat olarak ifade ediliyor.


Asansörün monte edildiği binaya uygunluğu ile ilgili işlemler, Belediye veya Belediye hudutları dışındaki yapılar için Valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar ve bu kanunlar kapsamında yürürlükte bulunan mevzuata göre yürütülür.

            

İlgili Yönetmelik kapsamına giren asansörlerin kayıt altına alınması amacıyla,...