03 / 05 / 2024

apartman bodrumunun kiraya verilmesi

apartman bodrumunun kiraya verilmesi

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Karahan, "Ev alırken incelemeye bodrum katından başlayın. Bodrum katı küf ve rutubet kokuyorsa, duvarlarda siyah lekeler varsa o binada su yalıtımı yok demektir" dedi.

Apartman görevlisi dairesi kiraya verilir mi? 

Apartmanlarda yer alan kapıcı daireleri artık işlevlerini yitirmeye başladığı için kiraya verilmelerinin yasal olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Avrasya GYO Ankara Yenimahalle'deki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan kargir apartmanı kiraya verdi.

Ankara Açelya Apartmanı bölgesinde kira fiyatları arttı!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Açelya Apartmanı temeli kayması nedeniyle tahliye edilmişti. Apartmanda yaşayanların evsiz kalması bölgedeki fırsatçıları harekete geçirdi. Evlerini kiraya veren ev sahipleri kiralara 500 TL zam yaptı. 

Avcılar’da kolonları çatlamış evler, yabancı ailelere kiraya veriliyor!

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı’nın yankıları sürerken, Avcılar’da sıvaları dökülmüş ve kolonları çatlamış evler, özellikle yabancı uyruklu ailelere yüksek fiyattan kiraya veriliyor. 

Yapı Keredi Koray GYO, Extensa Bomonti Apartman'daki daireyi kiraya verdi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Extensa Bomonti Apartman projesindeki 35 numaralı daireyi kiraya verdi.

Ata Demirer Cihangir’deki evini 12 bin TL'ye kiraya verdi!

Eski eşi Özge Borak’la 2.5 yıl yaşadığı evi kiraya vermeye çalışan Ata Demirer, sonunda muradına erdi. Cihangir’deki deniz manzaralı lüks apartman dairesine 1.5 yıldır kiracı arayan komedyen, sonunda 12 bin TL’ye oturacak birini buldu.

Yapı Kredi Koray GYO Extensa Bomonti Apartmanı'nda kiraya zam yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföylerindeki Extensa Bomonti Apartman projesinde yer alan bir daireye ilişkin zamlı kira bedelini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Apartmanda kat maliklerinden birinin evini kiraya verdiğini ve kiracının ise sürekli gürültü yaparak apartman sakinlerini rahatsız ettiğini farz edelim. Peki, apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Apartman kira geliri vergisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar sonucu, ortak alanlar apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına kiraya verilebiliyor. Peki apartman kira geliri vergisi nasıl hesaplanır?

Apartman ortak alanları kiraya verilir mi?

Apartmanda ortak yerler konusu, Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerdir. Peki, apartman ortak alanları kiraya verilir mi?

Apartman gelirlerinin vergilendirilmesi!

Apartmana gelir sağlamak adına, apartmanın ortak alanlarının kiraya verilmesi, birçok apartman yönetiminin kullandığı yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartman gelirleri nasıl vergilendirilir? Apartman gelirlerinin vergilendirilmesi esasları...

Apartman sığınağı kiraya verilir mi?

Serpinti sığınakları bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılıyor. Peki, apartman sığınağı kiraya verilir mi?

apartman bodrumunun kiraya verilmesi Haberi

apartman bodrumunun kiraya verilmesi

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, toplumda, ev satın alınırken öncelikle binanın görünen özelliklerini incelemek gibi yanlış bir algı olduğunu söyledi.


Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de bina seçiminde şekilden çok can güvenliğine önem verilmesi gerektiğine işaret eden Karahan, bina ve zemin etüdü iyi yapılan, deprem yönetmeliklerine uygun inşa edilen binaların tercih edilmesinin önemini vurguladı.


Binalarda su yalıtımı bulunmasının da son derece kritik öneme sahip olduğunu anlatan Karahan, "Su, binalara hasar veren en önemli faktörlerin başında gelir. Bu nedenle su yalıtımı, henüz zorunluluk haline gelmese de depreme karşı binaların en önemli koruyucusu" diye konuştu.


Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda çürümeye başlıyor


Karahan, su yalıtımı olmayan binaların, inşasından 10 yıl sonra taşıma kapasitesinin yüzde 66'sını kaybettiğini, binanın pas tutup...