15 / 05 / 2024

apartman dairesi emlak vergisi

apartman dairesi emlak vergisi

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Aylık 6 bin 671 TL taksitle 3+1 apartman dairesi!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak akıllarda yer edinen Vakıfbank, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak Bursa'da 10.2 milyon TL'ye apartman satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bursa'da yer alan apartman için satış ihalesi düzenliyor. Peki merakla beklenen satış ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki o ilan...

Okan Bayülgen: Apartman dairesi biriktiren biri olmadım!

Ünlü televizyoncu ve oyuncu Okan Bayülgen, özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bayülgen, ''Yalnızlık ve parasızlık benim seçimimdi. Apartman dairesi biriktiren biri olmadım'' dedi.

Killing Eve dizisiyle ünlenen daire şimdi kiralık!

Killing Eve dizisiyle ün kazanan İspanya’nın Barcelona şehrinde bulunan apartman dairesi internet üzerinden kiraya veriliyor.

'Evde kal' furyasında müstakil evler kafa karıştırdı!

Koronavirüsle başlayan 'evde kal' furyasında müstakil evler kafa karışıklığı yaratıyor. Ev deyince aklına apartman dairesi gelen herkes, yüksek gelirlilerin müstakil, bahçeli evlerini görünce 'Evde kal' uyarısında bulunuyor...

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Helena Christensen huzuru dağ evinde buldu!

​​​​​​​50 yaşındaki Danimarkalı model Helena Christensen'in dünyanın en güzel kentlerinden birinde milyon dolarlık bir apartman dairesi var. Ama o huzuru dağlardaki evinde buluyor. 

Büyükçekmece Belediyesi evi yanan aileye yardım eli uzattı!

Geçtiğimiz günlerde patlama sonucu kullanılamaz hale gelen apartman dairesi, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından baştan aşağı yenileniyor.

New York'ta Instagram fotoğrafı çekmek için ev tasarlandı!

New York'un SoHo mahallesinde, şehrin göbeğinde bir apartman dairesi, Instagram fotoğrafları için tasarlandı. İşte o ev...

Selami-Didem Şahin Levent'teki evi için servet harcadı!

Beşiktaş’ta oturdukları apartman dairesi kentsel dönüşüme girince, 4. Levent’e taşınan çift evlerinin dekorasyonu için küçük bir sevet harcadı. 

Keith Urban eşine New York'ta 52 milyon dolara ev aldı!

Yeni Zelandalı ünlü şarkıcı Keith Urban, eşi Nicole Kidman'a 52 milyon dolar değerinde bir apartman dairesi satın aldı. Evin 7 odası ve oldukça geniş bir terası bulunuyor. 

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

Tekirdağ Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı projeleri tanıtıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Teski Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından verilen sunuma katıldı.

apartman dairesi emlak vergisi Haberi

apartman dairesi emlak vergisi

Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Vergi ödemeleri her sene belli dönemlerde yapılıyor. İki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi hesaplamaları taşınmazın değerine göre hesaplanıyor.


Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?


Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyeti bulunuyor. Muafiyet koşullarından faydalanabilen kimseler, belediyeye bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. Emlak vergisi mesken muafiyeti koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi muafiyet şartları:

Tek meskene sahip kimselerin evinin büyüklüğünün 200 metrekareyi geçmemesi ve gelirinin olmaması. Bu koşulları sağlayan ev hanımı, işsiz, dul ve yetim, engelli, gazi ve emekli vatandaşlar vergiden muaf olabiliyor.


Ancak muafiyet koşullarını taşımayan kimseler apartman dairesi...