10 / 05 / 2024

apartman davalrında görevli mahkeme

apartman davalrında görevli mahkeme

Apartmandaki ortam kullanım masraflarını ödemekle yükümlü kat malikleri,bu masrafları ödemezse bazı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.Peki apartman masrafları ödenmezse ne olur?Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Göktürk'te ev fiyatları uçuşa geçti!

Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz, “Pilot ve kabin görevlilerin yanı sıra İstanbul Havalimanı’nda görevli personel de Göktürk’teki eşyalı dairelerimize büyük ilgi gösteriyor. Biz de bu talebe yetişebilmek için 2019 yılında Göktürk’teki daire sayımızı 3 katını çıkardık'' dedi.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

Başakşehir'de metro inşaatında göçük: 1 işçi öldü!

Başakşehir'de metro inşaatı sırasında göçük meydana geldi. Olay sonucunda enkaz altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti.

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

İzmir'de metro vagonu yer altı park alanı inşaatında göçük!

İzmir'de metro vagonları için inşa edilen yer altı park alanında göçük meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışmalar başlattı.

Alarko Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini hakkında güncelleme!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılması talebi ile ilgili daha önce yapılan özel durum açıklaması hakkında güncelleme yayınladı.

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?

Arnavutköy'de inşaat kazısında göçük!

İstanbul-Arnavutköy'de bir inşaat kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi toprak altında kaldı. İşçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı...

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da yer aldığı caddede göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait olan güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında göçük altında kalan 2 güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul Havalimanı'nda 33 mescit olacak!

İstanbul Havalimanı'nda görevli imam Abdussamet Karadayı, alanda 33 mescitin açılacağını açıkladı. Karadayı ''Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Havalimanı'na taşınma ile birlikte bizi de buraya tayin edecek" diye konuştu.

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

İmar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

İmar barışı başvurularında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların beklediği "Güncelleme" komutu sisteme eklendi. Peki, imar barışı başvurularında güncelleme nasıl olacak?

apartman davalrında görevli mahkeme Haberi

apartman davalrında görevli mahkeme

Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Kat malikleri kanununda da belirtildiği gibi kat maliklerinin anagayrimenkulün genel giderlerine katılması gerekiyor.Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü bir anlaşma olmadıkça;kapıcı,kaloriferci,bekçi giderleri için eşit olarak;anagayrimenkulün sigorta primlerine,bütün ortak yerlerin bakım,onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi giderlere ve toplanacak olan avansa kendi arsa payı oranında katılıyor.


Kat malikinin bu masrafları kullanmadığını öne sürerek kaçması mümkün olmuyor.Ödenmeyen giderler için kanunun genel hükümlerine göre Sulh Hukuk Mahkemisinde dava açılabiliyor,icra takibi başlatılabiliyor.


Borcunu ödemeyen kat maliki için ihtarname örneği şu şekildedir:


İHTARNAME ÖRNEĞİ


...................................NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ : 


VEKİLLERİ : 


MUHATAP : 


K O N U : 



A Ç I K L A M A : 



1- Sayın muhatap yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz …… yılı aidat bedeli aylık ……… TL’dır …… yılına ait ……… ………… ve …………...