30 / 04 / 2024

apartman genel kurul karar defteri

apartman genel kurul karar defteri

Apartman yönetiminde tutulması gereken tek defter genel kurul defteri olarak karşımıza çıkıyor. Bu defterin net ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Peki, apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Apartman genel kurulu nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartman genel kurulu nasıl yapılır?

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Peki, apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Kat malikleri apartman yönetimi toplantısında alınan kararların genel kurul karar defterine yönetici tarafından işlenmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Peki, genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?

Apartman genel kurul toplantı davetiyesi!

Apartman ile ilgili gündem konularının görüşüleceği ve apartman ile ilgili kararlar, apartman genel kurul toplantısında alınıyor. Toplantı için maliklere çağrı yapılması gerekiyor. İşte apartman genel kurul toplantı davetiyesi...

Apartman genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır. Peki, apartman genel kurul toplantısı ne zaman yapılır?

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. genel kurul toplantısı yapıyor!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. 30 Temmuz 2013 Salı günü saat 10.00'da genel kurul toplantısı yapıyor...

Reysaş GYO A Grubu 2012 yılı genel kurul tescilini yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A Grubu 2012 yılı genel kurul tescilini yayınladı...

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, hissedarlarını 15.07.2013 tarihinde düzenleyeceği Genel Kurul Toplantısı'na davet ediyor...

Ataç İnşaat genel kurul toplantısı sonucunu yayınladı!

Ataç İnşaat tarafından yapılan genel kurul toplantısı sonucu yayınlandı. Toplantıda gündem maddelerinin tümü kabul edildi...

Kiler GYO Genel Kurul Toplantısı yapacak!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2012 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 28 Haziran'da gerçekleştirecek...

Emlak Konut GYO genel kurul kararları tescili açıklandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hazırladığı genel kurul kararları tescili açıklandı...

Servet GYO'nun genel kurul toplantısı 26 Haziran'da karara bağlanacak!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın olağan genel kurul toplantısı 26 Haziran'da karara bağlanacak...

apartman genel kurul karar defteri Haberi

apartman genel kurul karar defteri

Apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Apartman yönetiminde tutulması gereken tek defter genel kurul defteri olarak karşımıza çıkıyor. Bu defterde kat malikleri genel kurul toplantısı gündem maddeleri ve alınan kararlar işleniyor.


Genel kurul defterinin noterden onaylı olması gerekiyor. Bu kararlar tüm kat malikleri için bağlayıcı oluyor. Apartman yöneticisinin kat malikleri katılımıyla gerçekleştirdiği kat malikleri toplantısında alınan kararların genel kurul defterine net bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Kat malikleri toplantısında birde tutanak tutulması gerekiyor. 


Kat maliklerinin özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantı düzenlemesi gerekiyor. Apartman yönetimiyle ilgili hukuki anlaşmazlıklarda genel kurul karar defteri mahkemeye sunuluyor.  Bu tarz durumlarda sorun yaşanmaması için apartman yöneticisinin defteri net ve açık bir şekilde doldurması gerekiyor. 


Defter tutulması ve belgelerin saklanması:

Madde 36 – Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri,...