08 / 05 / 2024

apartman giderleri ödeme

apartman giderleri ödeme

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

Son dakika! Kamu personeline tam 2,6 trilyon TL ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek sene 2,6 trilyon TL nakdi ödeme planlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2024 bütçesinden personel giderleri için en büyük pay, 790,1 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldı.

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

Apartman yöneticisi masrafa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 dairelik apartmanda, apartman giderleri toplanıyor. Yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor. Yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi?' sorusunu yanıtladı

Bakırköy Sahil Apartmanı'nda banka kredisiyle ödeme fırsatı!

Zaman ve Mekan Yapı imzasıyla yükselen projede daire tipleri 3+1 ve 5+2 olarak tasarlandı. Ataköy Marina'nın karşısında yükselen Bakırköy Sahil Apartmanı'nda toplamda 12 adet daire yer alıyor.

Site ve apartman aidatları yüzde 30 yükseldi!

Site ve apartman giderleri için daire başına ödenen ücretler yüzde 20 ile yüzde 30 arasında yükseldi. Bu durum mesken sakinlerini rahatsız etti. Özellikle toplu konutlarda, sitelerde yasayanlar, yükselen fiyatlardan daha çok rahatsız.

Apartman giderleri kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Apartmandaki ortak giderlerin malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman giderleri kime aittir?

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Peki, apartman ve kiralık evdeki masrafları kim karşılar? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

apartman giderleri ödeme Haberi

apartman giderleri ödeme

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır?'' sorusunu yanıtladı. 

30 dairelik apartmanda, apartman gideri olarak elektrik, su, asansör bakımı ve temizlik giderleri toplanıyor ama yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor.

Çatı tadilatı asansör bakımı ve tamiratı, mantolama ile apartman içi badana ve boyalar için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi? ● E.A.

Okuyucumun mektubunun ekinde bu günlerde toplantılarının olacağı, sorununun acil olduğu notu var, bu nedenle ona öncelik tanıdım.

Bir binada kat malikleri toplantısında başkaca bir karar alınmamış, yönetim planında da aksine bir hüküm yoksa yönetici mutad giderlere yarı oranında katılır. Mutad giderler de her ay periyodik ödenen yakıt, kapıcı ücreti, genel...