02 / 05 / 2024

Apartman giderlerine katılmama

Apartman giderlerine katılmama

Apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için aidatlar toplanıyor. Peki,aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabilir? İşte, apartman giderlerine katılmama cezası!

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Apartman giderlerine katılmak zorunlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Asansör kullanmayanlar parasını ödemek zorunda mı?

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlendi. Buna göre, kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorunda.

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında binalarda ortak yerlerin tüm masrafları bina sakinlerinden karşılanıyor. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve yeni hükümler geçerli olabilir.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Caddesi'ndeki evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evinin müze olacağını açıkladı.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Site sakinlerinin toplantılara katılmama sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site sakinlerinin toplantılara katılmaması" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Apartman giderlerine katılmama Haberi

Apartman giderlerine katılmama

Apartman giderlerine katılmama cezası!


Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için kat maliklerinin belirli oranlarda aidatlar ödemesi gerekiyor. Kat malikleri genel kurul toplantısında belirlenen aidatlar apartmanın kapıcısı, kalorifercisi, bahçıvanı ve bekçisi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden belirli oranlarda toplanıyor. 


Aidatlar, apartman veya sitede ileride yapılacak bakım ve onarım işleri için, günlük hizmet işleri için de alınıyor. Bu nedenle aidatı belirleyen faktörler arasında bu hizmetler de yer alıyor.


Dairenin maliki olduğunuz müddetçe; otursanız da oturmasanız da apartman giderlerine ortak olmanız gerekiyor. Apartman giderlerine katılmadığınız takdirde cezai yaptırımlar söz konusu oluyor.



Apartman giderlerine katılmama cezası nedir?

Aidatını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. 


Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her...