15 / 05 / 2024

apartman kapıcısı yönetmeliği

apartman kapıcısı yönetmeliği

Apartmanlarda görevlendirilmek üzere işe alınan konut kapıcıları ile apartman yönetiminin bir iş sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Söz konusu konut kapıcıları iş sözleşmesi kapsamında bulunması gereken hükümler haberimizde yer alıyor...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği!

Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.. 

Konut alıcısı, markalı konut için yüzde 26 fark ödemeye hazır!

GYODER tarafından hazırlanan ‘Potansiyel Konut Alıcısı Büyüteç Altında-İstanbul Raporu’na göre konut alıcısı, markalı konut için yüzde 26 fark ödemeye hazır...

apartman kapıcısı yönetmeliği Haberi

apartman kapıcısı yönetmeliği

Konut kapıcıları iş sözleşmesi!

Apartman Görevlisi Yönetmeliğine göre, apartman yönetimi ile apartman kapıcısı arasında bir iş sözleşmesi imzalanması gerekiyor. İş sözleşmesi kapsamında kapıcının görevine ve çalışma koşullarına dair bilgiler veriliyor. 


Yönetmelik kapsamındaki apartman kapıcısı iş sözleşmesi, çalışma koşulları, çalışma süresi ve ara dinlenme zamanlarına ilişkin hükümler aşağıda sıralanıyor;


İş Sözleşmesi ve Çalışma Koşulları

İş Sözleşmesi

Madde 6 — Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde;

İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekir.


Çalışma Süresi ve Ara Dinlenmesi

Madde 7 — Çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre...