02 / 05 / 2024

apartman masrafları tutarı

apartman masrafları tutarı

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Kiracı ortak alan masraflarından sorumlu mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, apartman kapısı değiştirilmesi, görüntülü diyafon yerleştirilmesi, site girişine sürgülü kapı yaptırılması, bahçe çitleri ve sulama borularını  yapılması gibi masrafları kiracının ödemesi gerekip gerekmediği soruldu.

Yunus apartmanı sakinlerine yapılacak yardım tutarı belli oldu!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğinde yer alan ve riskli olduğu gerekçesi yıkımına başlanan 10 katlı Yunus Apartmanı sakinlerine daire başı 25 bin lira eşya, 5 bin lira taşınma yardımı verileceği belirtildi.

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Tapu masrafları hesaplama 2017!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf ödemek zorunda oluyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutar? İşte tapu masrafları hesaplama 2017 örnekleri..

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Tapu ne kadar tutar?

Tapunun devredilmek istenmesi halinde bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bunun için bazı belgelerin temin edilerek tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ne kadar tutar?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Tapu harçları ne kadar tutar?

Taşınmaz malların devir işlemlerinde taraflar belli tutarlardaki harçları ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapu harçları ne kadar tutar? Tapu için yapılan masraflar nelerdir? İşte yanıtı..

2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu, hem kiracıya hemde ev sahibine ödenmesi gereken masraflar ile ilgili yükümlülükler sağlıyor. Bu hususta en çok merak edilen konulardan biri ise apartman boyası kiracıya mı aittir?

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Mesken tapu masrafları 2015!

Mesken alım satımları, tapu dairesinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının devir işlemleri için randevu günü ve saatinde tapuda olması gerekiyor. Peki, tapuda mesken tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

apartman masrafları tutarı Haberi

apartman masrafları tutarı

Apartman masraflarını kim öder?

Yapılarda birden çok bağımsız bölüm bulunuyorsa arsa paylarına bakılmaksızın apartman aidatı toplanıyor.Tüm kat maliklerinden toplanan bu para belirli ortak masraflar için kullanılıyor.


Kat malikleri kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;  katılmakla yükümlü oluyor.


Bu giderleri kullanmadığını ileri süren kat maliklerinin aidatları ödemekten kaçması söz konusu olmuyor.Masrafları ödemekten kaçınan ve ya geç ödeyen kat malikleri için Apartman Genel kurulu dava açıp,icra takibi başlatılabiliyor.Giderlerin hepsini geç ödeyen kat maliki için  geciktiği günlere yüzde beş oranında gecikme tazminatı ödüyor.


Apartman aidatlarının tutarı, yapılan...