04 / 05 / 2024

apartman ortak yer kat maliki

apartman ortak yer kat maliki

Apartmanda kat maliki haklarını düzenleyen kanunla kendilerine ait bağımsız bölümler üzerinde, bu kanunun ilgili hükümleri saklı kalmak şartıyla, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahip oluyor...

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Sarıyer Yeniköy'de 20.6 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Yeniköy'de bulunan apartman dairesini satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 20 milyon 650 bin TL olarak belirlendi.

Kat malikleri için otopark kullanımı!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartmanımızda 8 daire, 6 adet araç park yeri var. 6 daire kendine yer seçmiş oraya park ediyor iki daire açıkta kalıyor. Ortak yer olarak kullanılan park yerinde nasıl bir çözüm bulabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Apartman sakinleri dikkat! Masraflara yönetici de ortak!

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması konusunu kaleme aldı. İşte 6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması...

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

8 soruda apartman ortak alanlarının kullanımı!

Apartmanlardaki ortak alanların kullanımının usulü, yönetim şekli gibi hususlar kat malikleri arasında zaman zaman sorun yaratabiliyor. Peki, apartman ortak alanlarının kullanımı nasıl olmalıdır?

İşte Hong Kong'daki kapsül evler!

Hong Kong'da dünyanın en küçük apartman daireleri yer alıyor. Yüz binlerce insan tuvalet büyüklüğündeki dairelerde yaşıyor.

İstanbul Sarıyer'de icradan satılık 6 milyon TL'lik apartman!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi İstanbul Sarıyer bölgesinde yer alan apartmanı satışa çıkardı. Apartmanın bedeli 6 milyon TL.

Kadıköy ve Kartal'da icradan 3.4 milyon TL'ye 3 daire!

İstanbul Anadolu 4 İcra Dairesi, Kadıköy ve Kartal'da bulunan 3 daireyi satışa sundu. Kartal Dragos Sahil Sitesi, Kadıköy Sadık Ergin Apartmanı ve Altay Apartmanı'nda yer alan dairelerin toplam satış bedeli 3 milyon 400 TL olarak belirlendi.

Yapı Kredi GYO Extensa Bomonti Apartman projesi kira bedeli!

Yapı Kredi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Extensa Bomonti Apartman projesinde yer alan 34 no'lu daire'nin kira bedeli hakkında bildirimi yayınladı.

apartman ortak yer kat maliki Haberi

apartman ortak yer kat maliki


Apartmanda kat maliki!


Apartmanda bağımsız bölüme sahip, kat maliki hem sahip olduğu bağımsız bölüm üzerinde hem de apartman içerisindeki ortak yerler üzerinde bazı haklara sahip oluyor.


Apartmanda kat malikinin sahip olduğu haklar arasında sahip olduğu bağımsız bölümü isteğine göre kullanması bulunuyor. Ancak bu kullanımı sırasında diğer kat maliklerini rahatsız etmemesi, binanın ortak giderlerine katılması, yükümlüsü olduğu aidat parasını zamanında ödemesi, çevreye aşırı taşkınlık yaparak rahatsızlık vermemesi gerekiyor. Ayrıca apartman yönetimi toplantısına katılma sorumluluğu da bulunuyor. Toplantıya katılamayacağı zaman yerine vekil tayin edebiliyor.


Söz konusu apartmanda kat maliki hakları, apartman kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kat maliklerinin hakları:

I - Bağımsız bölüm üzerinde:

Madde 15 - Kat malikleri kendilerine ait bağımsız bölümler üzerinde, bu kanunun ilgili hükümleri saklı kalmak şartiyle, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı bütün hak...