29 / 04 / 2024

apartman otopark paylaşımı nasıl olur

apartman otopark paylaşımı nasıl olur

Bir apartmanda daire sayısı ile otoparktaki araç için ayrılan alan sayısı birbirini tutmuyorsa; apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı?

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Boşanırken mal paylaşımı 2015!

Evlilik birliğini sonlandıran eşlere, boşanma sürecinde hangi rejimin uygulanacağı evlilik tarihlerine bağlı oluyor. Peki, boşanırken hangi mallar kime kalır? İşte boşanırken mal paylaşımı 2015...

Eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur?

Eşler arasındaki yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejimde ve diğer rejimlerde eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanma halinde mal rejimi...

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi 25 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Merkez Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki, mirasbırakanın altsoyu yoksa yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya cevap olarak Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımından bahsetti..

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik tam metni!

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

Mirasın kardeşler arasında paylaşımı!

Mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar. Mirasın kardeşler arasında paylaşımı nasıl olur? Miras nasıl paylaşılır?

apartman otopark paylaşımı nasıl olur Haberi

apartman otopark paylaşımı nasıl olur

Apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, söz konusu binanın ortak kullanım alanları kapsamına giriyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili husus Kat Mülkiyeti Kanunun 67. maddesinde açıklanıyor. Buna göre apartman otoparkının paylaşımı nasıl olmalı sorusunun cevabını ilgili maddenin içeriğinde bulabiliriz.


Madde 67-

Toplu yapı kapsamında olup, bütünüyle bu kapsamdaki bağımsız bölümlerin ortak kullanma ve faydalanmasına tahsis edilmiş bulunan parsellerin malik hanesine, tahsis edildikleri toplu yapı kapsamındaki diğer parsellerin ada, parsel, blok ve bağımsız bölüm numaraları gösterilmek suretiyle tapu siciline kaydedilir ve bu suretle tahsis edildikleri parsellerde bulunan bağımsız bölümlerin ortak yeri olur.

Toplu yapı kapsamında bulunan birden çok yapının ortak sosyal ve alt yapı tesisleri bulundukları parsel veya yapıya bakılmaksızın, tahsis edildikleri bağımsız bölümlerin ortak yeri sayılır.


Ortak yerlerin kullanımı, kat maliklerinin arsa payları...